Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, nüfusun önemli bir bölümünün geçim kaynağı olan tarımda yaşanan sorunlara değindi.

Tarımın Türkiye ekonomisinde sahip olduğu öneme vurgu yapan Başkan Yüksel, "Hem gıda ihtiyacının karşılanmasında hem de istihdamda tarım önemli bir yere sahip. Ama ne yazık ki Türkiye kendi çiftçisini desteklemek yerine, gümrükte sıfır vergi ile ithalatın önünü açarak, bu desteği başka ülkelerin üreticilerine sunuyor" dedi.

TARIM VE GIDA KRİZİ TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALIYOR
Üretim maliyetlerinin yüksek, ürün fiyatlarının düşük olması nedeniyle üreticinin toprağından vazgeçtiğini ifade eden CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel; “Gıda egemenliğini temel alan, üretici ve tüketici odaklı, çevre ve doğayla uyumlu, kırsal yaşam, kırsal aydınlanma ve kırsal kalkınmanın temel ekonomik gücü tarımdır. Gümrük vergisinin sıfırlanması ile üretimin ortadan kaldırılması vatandaşın sofrasına da yansıyacaktır. Çiftçinin refahının artması ile toplumun uygun fiyatlarla nitelikli beslenmesi birbirine bağlıdır. Tarım ve gıda krizi tüm dünyayı etkisi altına alırken; Türkiye’nin hızla artan nüfusunu doyurabilmesi ve üretim gücünü dış ticaret kazancına dönüştürebilmesi için üreticisini desteklemelidir" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber