İYİ Parti Sinop Merkez İlçe Başkanlığı olağan kongresi Halk eğitim Merkezi salonunda yapıldı. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ve muhtarların konuk olarak katıldığı kongrede İYİ Parti il ve ilçe teşkilatları da hazır bulundu.

Divan Başkanlığını İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Karadeniz Bölge Temsilcisi Osman Topal'ın gerçekleştirdiği kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

İYİ PARTİ'Yİ KURAN RUH KUVAY-I MİLLİYE RUHUDUR
Merkez İlçe Başkanı Serpil Ünlütürk yaptığı konuşmada, görevini partisinin ilkeleri doğrultusunda devlet ve milletin menfaati doğrultusunda yapacağına söz verdi. Ünlütürk: "2 yıl önce ülkemizin içinde bulunduğu şartları göz önüne alarak, mevcut gidişattan, iktidardan hoşnut olmayan, kaygı duyan bizler, Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin önderliğinde tüm engellemelere rağmen İYİ Parti'yi kurduk. İYİ Parti'yi kuran ruh Kuvay-ı Milliye ruhudur. İYİ Parti bir cesurlar hareketedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceği için, Türk milletinin refahı ve huzuru için her şeyi göz önüne almış vatanseverler hareketedir" dedi. 

TARİH İYİLELİ YAZACAK
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Ünlütürk: "Tarih bugün yaşanır, yarın yazılır. Biz tarih yazmaya talip olduk. Tarih bir gün cesur iyileri yazacak. Allah'ın izniyle bu onuru yaşayacağız. Bizler milletimize güveneceğiz. Ellerinden tutup, yüreklerine dokunacağız. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan vatan sevdamızı, yapacağımız hizmetleri anlatacağız. Milletimiz bize güvenip iktidar yapana kadar durmayacağız, yılmayacağız, başaracağız" diye konuştu.

SİYASET MÜHENDİSLİĞİ SİYASETİN TÜM KURUMLARINI ELE GEÇİRDİ
İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan'da konuşmasına Abdurrahim Karakoç'un "Çarpık Çağ" adlı şiirini okuyarak başladı. İYİ Parti'nin keyfiyetten doğmadığını, İYİ Parti'nin mecburiyet ve ihtiyaçtan doğduğunu söyledi. Şanlan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "İYİ Parti direk milletin bağrından doğmuştur. Tıkanmış siyaset mekanizmasının önünü açmak, birikmiş memleket sorunlarını çözmek, ayrışmış, dağılmış sosyal toplumun sorunlarını gidermek, milletimizin doğru ve hak ettiği şekilde yönetilmesini sağlamak için kurulmuştur. İyilik hareketinin cesur yürekleri; bir şeyler yanlış gidiyor, aslında çok şeyler yanlış gidiyor. Millet yorgun, umutlar tükenmek üzere. Siyaset mühendisliği siyasetin bütün kurumlarını ele geçirmiş, algı yönetimiyle tek merkeze hizmet ettirmek isteniyor. Büyük Türk milleti düşünmesin, sormasın ve sorgulamasın isteniyor. Görsel ve yazılı basın tamamen ele geçirilmiş, muhalefet yapılmasın isteniyor" 

İYİ PARTİ'NİN KAPISI HER ZAMAN AÇIK
Siyaset yoluyla devletine ve milletine hizmet etmek isteyenlere sonuna kadar kapılarının açık olduğunu belirten Yılmaz Şanlan, " Teşkilatlarımızın kapısı bayrağımızla, milletimizle, ülkemizle ve devletimizle sorunu olmayan, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine sadakatle bağlı olan her vatandaşımıza açıktır" ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmalar ardından gündem gereği faaliyet ve denetim raporları okunarak oylandı. Ardından seçimlere geçildi. Mevcut başkan Serpil Ünlütürk tek liste ile girdiği seçimlerde oyların tamamını alarak tekrar başkanlığa seçildi. Sandıkta güven tazeleyen Ünlütürk, tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti. 

YENİ YÖNETİM
Serpil Ünlütürk başkanlığında oluşan yeni yönetim ise şöyle: Seçkin Civaz, Serpil Kaplan, Sevgi Şanlan, İlknur Oruç, Murat Başaoğlu, Nuran Gümüş, Aydın Oruç, Vasfiye Öz, Erdem Akköy, Süler Kirenci, İsmail Demir, Sedat Asna, Manolya Özdemir, Metin Aydınyılmaz, Ekrem Kabakçı, Kenan Daban, Abdullah Altunel, Zarife Yiğit, Ahmet Haydar Özay, Barış Gökalp, Hüseyin Yurtseven, Kenan Koca

Editör: Vitrin Haber