Beraberinde kalabalık bir gurup ile birlikte parti binasına gelen Uğur Giresin, ilk olarak başvuru evraklarını AK Parti Sinop İl Seçim İşleri Başkanı Mustafa Ercan'a teslim etti.  Giresun'a daha önce görev yapan bazı il genel meclisi üyeleri de başvuru sırasında salona gelerek Giresun'a destek verdi. 

Ardından kendisi için salonda bulunan kalabalığa hitap eden Uğur Giresun, Sinop'u daha güzel bir geleceğe taşımak için yola çıktığını söyledi. 

Uğur Giresun sözlerine şöyle devam etti: "Yeni Büyük Türkiye yolunda Sinop'umuza, vatanımıza ve aziz milletimize faydalı olabilmenin bir borç olduğunu düşünerek; bilgi, tecrübe ve deneyimlerimi bu aziz milletin ve Sinop halkının yararına kullanmak için yola çıktım. Vatandaşın ve özellikle de gençlerin sesi olmak için bu göreve talip olduğumu “Sinop’umuzun genç istihdamına katkı sağlamak, Daha güçlü Sinop, daha güçlü Türkiye için bu kutsal yoldayım.

Biz, bu yolda AK Parti'nin bir neferiyiz. Bu yola onun için çıktım. AK Parti’den milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum. Aday adaylığımın başta Sinop'umuza, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.

Daha önce AK Partili dava arkadaşlarımızla beraber pek çok çalışmalarda birlikte olduk. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği,  AK Parti İl Teşkilat Başkanlığı ve Ekonomik islerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevlerini yürüttüm. 2007 seçimlerinde 3.sıra milletvekili adayı oldum, 2009-2014 yılları arasında il genel meclis üyeliği ve başkanlığı görevinde bulundum  ve hemşehrilerime hizmet etmek için elimden gelen gayreti ve özeni gösterdim.

Ben Sinop’un bir çocuğu olarak Sinop'un sorunlarını, Sinop'un kaynaklarını, avantajlarını, dezavantajlarını iyi biliyorum. Bu bir aşk, sevda işi. Biz Yunus Emre gibi, "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik" diyorum. 

Ülkemizin ve Partimizin 2023 hedeflerine ulaşmada ve Aziz Milletimizin 100 yıldır hasret, heyecan ve özlemle bekledikleri, Büyük Devlet, Büyük Millet olma yolunda yapılacak çalışmaların, sevincini ve heyecanını yaşayabilmek, halkımıza yoldaş olabilmek için bugün buradayım. Sinop'un 469 köyünün 1481 mahallesinin merkez ve 8 ilçesinin problemlerini biliyorum çözmek için buradayım. 

Sinop halkının vekili olmak benim için onur vesilesi olacaktır. Bu kutsal hizmet yarışına katılan tüm aday adaylarına çıktığımız bu  yolda başarılar diliyorum.

Bugüne kadar Sinop’umuza hizmet yolunda çalışan tüm İl ve İlçe Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine Milletvekillerimize Belediye Başkan ve Meclis Üyelerimize İl Genel Meclis Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bugün ve bundan sonra ister aday olalım ister olmayalım il Başkanımızın şahsıma tevdi ettiği görevleri sorumluluk bilinci içinde yerine getirmeye çalışacağım.

Seçim sürecinde yoğun çalışma temposunu girecek basta il Başkanımıza ve yönetimine ilçe başkanları ve yönetimlerine il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimlerine Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerimize il genel meclis üyelerimize kısacası tüm ak sevdaya gönül veren dostların Allah yar ve yardımcısı olsun dileğiyle"

UĞUR GİRESUN KİMDİR?

11.02.1976 Tarihinde Sinop Merkez Korucuk Köyünde Doğdu. İlkokulu Korucuk ilkokulunda Orta ve Lise Öğrenimini Sinop Merkez Ticaret Lisesinde Tamamladı. 2000 Yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavını Kazanarak Mali Müşavir Ruhsatını aldı. 

2003 Yılında Adalet ve Kalkınma Partisi ile siyasi hayatına başladı. Ekonomik İşlerden sorumlu il başkan yardımcılığı, Mali ve İdari İşlerden sorumlu  İl Başkan Yardımcılığı  ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu. 22 TEMMUZ 2007 Milletvekili seçimlerinde  Sinop 3.sıra Milletvekili Adayı olarak seçime katıldı. 29.03.2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Sinop Merkez İl Genel Meclis üyesi olarak seçildi. 3 Yıl İl Genel Meclis Başkanlığı ve 5 Yıl Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı yaptı. 07.06.2015 tarihinde yapılan milletvekilliği seçiminde aday adayı oldu. mali müşavirlik faaliyetinin yanı sıra Sinop Merkez, Boyabat, Gerze ve Ayancık ilçelerinde ticari faaliyetleri  devam etmektedir. Mali Müşavirler Odası Üyeliği ,Sinop Spor Kulübü As  Başkanlık, THK Sinop Şubesi Başkan Yrd.,Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü üyeliği, İl Genel Meclis Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üye ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. AK Parti Siyaset Akademisi eğitimini tamamladı. Yöneticilik, iletişim, yerel idare kaynaklarının etkili kullanılması ve enerji verimliliği konularında yurt içi ve yurt dışında seminer ve Konferanslara katıldı. Evli ve 2 Çocuk babası olup orta derece İngilizce bilmektedir.
Editör: Vitrin Haber