AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Sinop’a geldi. Sinop ziyareti öncesinde ilk olarak Boyabat ilçesine giden Numan Kurtulmuş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’dan ilçe hakkında bilgiler aldı.

15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi'nin açılışına katılan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin yürüyüşünü engellemeye yönelik 2012 yılından bu yana farklı odaklarca çok sayıda girişimde bulunulduğunu belirtti.

Bu odakların insansız hava araçları için kapıda bekleyen bir Türkiye istediklerini belirten Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü; “Allah’a şükür biz kendi insansız hava araçlarımızı yaptık. Bu yaptığımız insansız hava araçları teröre karşı başarılı olmamızın ana sebeplerinin başsında geliyor. Türkiye'nin dışarıdan gelecek füze tehditlerine karşı bir hava savunma sistemine ihtiyacı var.  Patriot almak için ABD'ye diyoruz 'Vermem, siz PKK ve YPG ile savaşıyorsunuz' diyorlar. Aslında söylemek istedikleri onlarla savaştığınız için ben size veremem diyor. Bizde o zaman Ruslardan alırız' diyoruz alamazsın diyor. Böyle bir şey yok".

TÜRKİYE KENDİ SAVUNMA SİSTEMİNİ KURACAKTIR

Her ne engel çıkarırlarsa çıkarsınlar Türkiye’nin seçimlerde istikrardan yana oy kullanıp Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi sandıklardan birinci parti olarak çıkartıp Türkiye’nin önemli hamleler yaparak artık kendi savunma sistemini kurağını belirten Kurtulmuş; “Türkiye artık eski Türkiye değil. Biz ABD ve Rusya ile eşit olarak konuşuruz. Sen ABD isen ben Türkiye'yim, sen Rusya isen ben Türkiye'yim. Dostluk, ittifaklar başımız üstüne. Kimseyle kavga etmez, kimseyle sorun çıkarmayız. Ancak sorun çıkaranlar da sorun çıkaracaklar diye tehditlerinden yılmayız. Türkiye bir daha asla IMF’ye gitmeyecek. Bu millet, nasıl antidemokratik yollarla, meydanlarda, sokaklarda Tayyip Erdoğan'ın önünün kesilmesine müsaade etmediyse Erdoğan karşıtı ittifakların sandıklarda da başarılı olmasına müsaade etmeyecek. Yani oylarıyla, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı sandıklardan açık ara önde çıkararak, Türkiye'nin önünü açacaktır" dedi.

BİZİM İTTİFAKIMIZIN BİR ANLAMI VAR

AK Parti ile MHP arasında gerçekleştirilen Cumhur İttifakının bir anlamı olduğunu belirten AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu ittifakın ortak noktasının Türkiye’nin çıkarları olduğunu söyledi. Kurtulmuş; “Herkes istediği ittifakı yapsın. Biz Türkiye’nin çıkarları noktasında hep ortak noktada durduk. Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin ortak noktasında buluşuyor diğer dört parti. Yoksa başka bir noktada buluşması mümkün değil” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezinin açılışını yaparak, Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu ve bowling salonunda bowling oynadı.

Editör: Vitrin Haber