Türkeli Ülkü Ocakları tarafından gençlere yönelik istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, hizmetlerin belediye tarafından engellendiği iddialarına sert çıktı. Başkan Özcan, “Biz en kıymetli arsalarımızı vermeseydik, nasıl yapılacaktı bu hizmetler?” dedi.

İlçede bir restaurantta gerçekleştirilen yemekli toplantının açılış konuşmasını Türkeli Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ozan Kaya yaptı. Kaya konuşmasında, toplantıya yoğun katılım sağlandığını belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. 

MHP Türkeli İlçe Başkanı Murat Yıldırım, yaptığı konuşmada, 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimleri’nde özellikle gençlerin sağduyulu davranmaları gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Gençlerimiz, bu seçimin büyük kısmını kapsıyor, dolayısıyla sizlere daha çok iş düşüyor. Sosyal medyada, sokakta, kesinlikle tartışmalardan ve kavgadan uzak durmalısınız.” İfadelerini kullandı. 

SİYASET; İLÇEYE, MEMLEKETE HİZMET ETME SANATIDIR
Türkeli Belediye Başkanı ve MHP Türkeli Belediye Başkan adayı Halil Dilek Özcan, yaptığı konuşmada, “Siyaset ilçeye, memlekete hizmet etme sanatıdır. Siyasette başarıyı yakalamak, lider olmak için de yürek lazım bilek lazım. Emek de burada, yürek de burada, Dilek de burada, hodri meydan.” diyerek sözlerine başladı. Bazı siyasilerin sosyal medyada ilçede su sorununu belirten eleştirilerine yanıt veren Başkan Özcan, “2009’da su sorunu var mıydı, yoktu. 
2010’da, 2011’de var mıydı, yoktu. 2012’de sel felaketi yaşandı. Yürek ister, bilek ister. Türkeli’de su şebekesi kalmamışken, biz bu belediye ekibiyle 10 günde ilçeye su verdik. Bunlardan niye bahsetmiyorsunuz? 2018’de su sorunu yaşandı, eyvallah. Suçumuzu kabul ediyoruz. Teknik arızalar yaşandı, bunlar oldu. İki dönem başkanlık yaptım bir kez hatam oldu diye gökyüzüne çıkarıldı” diye konuştu. 

İTTİFAK RUHUNU ZEDELEYECEK HERHANGİ BİR TARTIŞMANIN İÇİNDE YER ALMAYACAĞIZ
İttifak ruhunu zedeleyecek herhangi bir tartışmanın içinde yer almayacaklarını ifade eden Başkan Özcan, “İttifak ruhuna karşı en ufak bir yanlışımız olmayacak ama yapılmayanları, yanlışları da anlatacağız.” dedi. 
Hükümet yatırımlarının Türkeli Belediyesi tarafından engellendiği iddialarını sert dille eleştiren Başkan Özcan, “Birileri bir yerde konuşma yapmış, hükümet yatırımları engelleniyor diye. Ben 15 yaşımdan beri Türkeli aşığı bir insanım. Türkeli’de bir taş üstüne taş koyan kim varsa onun hamalıyım, askeriyim. Biz neye karşı çıkacağız. Baştan saymaya başlayayım, ilçede öğrenci yurdu yapılıyor. Türkeli Belediyesi’nin emeği olmasa, o yeri tahsis etmese siz neyi yapacaktınız? Yanındaki atölye de aynı şekilde. İlçeye gençlik merkezi yapılacak denildi, Ayancık’takinden daha küçük ölçekli olacak bir yatırımsa, hiç bizim yerimize kazma vurmayın dedim. Daha iyisinin yapılacağını söylediler, gençlik merkezi için de 4,5 dönümlük araziyi bu belediye meclisi verdi, biz verdik. Hangi hizmete engel olmuşuz biz. Hastaneyi vermediniz diyorlar, belediye meclis üyelerimiz burada. Hem otogarı verdim, hem de eski güreş sahasını verdim. Merak edenler belediyeye gelip bakabilirler. Oraya vur olmuyor, buraya vur olmuyor. Yemezler beyler” diye konuştu. 

Başkan Özcan, “Çatak’tan, Gencek’e, Ayaz köyünden Helaldı’sına kadar bizim Türkeli Belediyesi olarak bırakın merkezi, köylerde elimizin değmediği, insanına dokunmadığımız kimse yok, Allah uzun ömür verdiği müddetçe bu hizmetlerimiz sonuna kadar devam edecek inşallah. Şuan hizmet yaptık ki konuşuyoruz. Bakın bir çatı yaptık altında oturuyoruz. Siz de yapın, siz de oturun. Yıllardır siz de iktidarın nimetlerinden faydalanan bir ekipsiniz. Bizimkiler meydanda, sizinkini göremedik” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Başkan Özcan kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.  Program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ardından sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber