2014'ten 2019'a kadar  MHP Türkeli Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Selim Şahin, yazılı bir açıklama yaparak MHP'de yaşanan gelişmelerden dolayı partisinden ve görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Türkeli siyasetinde, doğru ve yanlışın yerine bir çok ara değerlerin olduğunu, dün ak olanın bugün kara, bugün kara olanın yarın ak olabileceğini, arkadaşlık, dostluk, vefa, sadakat gibi erdemlerin rafa kalktığını üzülerek gördüğünü belirten Selim Şahin, bu şartlar altında hizmet imkanı kalmadığını dile getirdi.

Şahin, açıklamasında şunları söyledi: Ülkücü hareket ile ilkokul 5. sınıfta 9 yaşında öğretmenim sayesinde tanıştım. O günden bu güne kadar da ülkücü kimliğimi korudum ve bu şerefli davadan asla taviz vermedim. 47 senedir bu davanın bir neferi olmaya  gayret ettim.

30 yıl İmam-Hatiplik görevinden sonra emekliye ayrılarak 2012 yılındaki kongrede gönlümdeki partimin ilçe yönetimine girdim. 2014 yılı Mahalli seçimlerde MHP Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildim. Elimden geldiği kadar Ülkücü kimliğime  leke getirecek  bir davranışa, gerek görev hayatımda gerek Meclis Üyeliği yaptığım süreçte tevessül etmedim. Bundan sonraki hayatımı da Ülkücülük ahlak ve prensiplerine riayetle geçirmeye azimli ve kararlıyım. Çünkü bu ilke benim için bir yaşam felsefesi bir yaşam tarzıdır.

Ülkücülükte, değerli bir arkadaşımın da dediği gibi: 'İki renk vardır. Bir siyah bir beyaz. Siyasette ise gök kuşağının tüm renkleri vardır' Tüm renklere sahip olmak benim mizacımla asla bağdaşmadı bağdaşmaz da. Benim için bir şey ya doğrudur ya da yanlış. Yani ya beyaz ya da siyah. Benim için dün yanlış olan bugün doğru olamaz. Gökkuşağının renkleri, bana yanlışı doğru gibi gösteremez.

DOĞRULARDAN CAYANLAR YANLIŞ İPE SARILANLAR İTİBAR GÖRDÜ
Ülkücü oldum ama siyasetçi olamadım çünkü; benim o renklerin hepsine sahip olmak gibi bir düşüncem olmadı, olamazda. Maalesef 2017 Kasım ayından bu güne MHP Teşkilatı olarak bir süreç yaşadık. Bu süreç bana siyaseti bir hizmet aracı olarak değil, hedefe ulaşmak için her şeyin mubah olduğunu, doğru ve yanlışın yerine bir çok ara değerlerin olduğunu, dün ak olanın bugün kara, bugün kara olanın yarın ak olabileceğini, arkadaşlık, dostluk, vefa, sadakat gibi erdemlerin rafa kalktığını, sadece sözde birlik gibi görünüp, özde bir birinin  kuyusunu kazmanın revaçta olduğunu, sahte gülücüklerin gayri samimi tokalaşmaların, çıkar ve menfaatlerin davaya hizmetin önüne geçtiğini, birlikte verilen bir takım kararların doğruluğunu savunanların değil de, o doğrulardan cayanların, doğru yolu bırakıp yanlış İpe sarılanların itibar gördüğünü öğrendim. Tabii ki bu tecrübelerim Türkiye için değil, hasbelkader siyasetin içinde olduğum Türkeli siyasetinin şablonudur.

Özü sözü bir insanlarda siyasette tabii ki var ve olmalı ki siyaset ana amacı olan hizmet etme alanı haline dönüşsün, dönüşmeli de.

Siyaseti; koltuk, itibar, çıkar için değil de Allah rızası için, milletin hamisi olmak için, doğrunun yanında, yanlışın karşısında dün dediğinin ve verdiği sözün arkasında durabilenler, bazı kişi ve çıkar gruplarının güdümünde değil, milletin, halkın emrinde olabilenler, doğruya doğru, eğriye eğri, aka ak, karaya kara diyebilenler, dün yapılan yanlışları her platforma taşıyıp bu gün hiçbir şey olmamış gibi bunları halka unutturmaya, kendileri de üzerine bir sünger çekmeye çalışanlar değil de, ne olursa olsun, ne kaybedersek kaybedelim, ne zararımız olursa olsun, dürüstlük, doğruluk bizim şiarımız ondan asla taviz vermeyiz diyebilenler olduğu sürece hem Türkiye hem de Türkeli için hayırlı olacaktır. İşte o zaman kazanan, Türkeliler, her türlü hizmeti güzelliği hak eden değerli hemşehrilerimiz ve canımızı, kanımızı, her şeyimizi uğruna seve seve feda edebileceğimiz güzel ülkemiz ve  kadirşinas aziz milletimiz olacaktır.

Maalesef bu şartlar altında inandığım davama ülküme, Türkeli MHP ilçe teşkilatında hizmet etme imkanımın olmadığı bundan sonra; kendime bir hayat nizamı olarak düstur edindiğim ülkücülüğümü ferdi olarak ömrümün sonuna kadar devam ettireceğimi belirtir, üzülerek partimden ve Belediye Meclis üyeliğimden istifa ettiğimi belirtir. Saygılar sunarım." ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber