Kerkük vilayet merkezi resmi dairelere Irak bayrağının yanında Kürt bölgesel yönetimi bayrağının da asılmasını kararlaştırdı. Alınan karara tepki gösteren Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, asırlık Türk yurdu olan, uğruna nice türküler destanlar yazılmış kadim Türk şehri Kerkük’te yapılan bu uygulamanın kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. Karagülle; “Kent nüfusunun büyük bölümü Türkmenlerden oluşan ve tarihi Türk toprağı olan Kerkük’te, Kerkük Vilayet Meclisindeki oylama sonucunda IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Bayrağının vilayetteki tüm resmi dairelerde Irak Bayrağıyla beraber asılmasına ilişkin alınan karar hepimizi derinden yaralamıştır.

Asırlık Türk yurdu olan, uğruna nice türküler destanlar yazılmış kadim Türk şehri, özellikle 2003 Irak İşgali sonrası emperyalist güçler tarafından planlı bir şekilde sadece fiziki değil sosyolojik olarak da ele geçirilmeye çalışılmıştır. 
Yaşanan bu sorun Batılı güçlerin maşası konumundaki Peşmergelerin 10 Nisan 2003 tarihinde Kerkük'e girmeleri ve şehre girer girmez nüfus ve tapu dairelerine saldırarak, buraları yağmalaması ile baş göstermiştir. Akabinde ise; Kerkük’ün demografik yapısını değiştirmek amacı ile işgal sonrası düzenli bir şekilde Türk dışı unsurlar şehre göç ettirilmiştir. Kentin hafızasını yok etmek için yapılan bu saldırılar ne yazık ki günümüze dek artarak devam etmiştir” dedi. 

KERKÜK’ÜN TÜRK YURDU OLDUĞU İSPATLANMIŞTIR
Birleşmiş Milletler tarafında hazırlanan  "Irak'ta İnsan Haklan İhlalleri" başlığını taşıyan raporda Türkmenlerin karşılaştıkları insanlık dışı eylemler vurgulanırken, bunların çoğunluklu olarak yaşadıkları bölgelerin de altının çizildiğini ifade eden Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, raporda Kerkük’ün bir Türk yurdu olduğunun açıkça ispat edildiğini belirtti. Karagülle; “Raporun 114. maddesinde yer alan bir paragrafta; "Türkmenler, Irak'ta üçüncü büyük etnik grubu oluşturmaktadır. Kökeni Orta Asya'ya dayanan bu toplumun Irak'a yerleştiği tarihin üzerinden bin yıl geçmiştir. Halen Irak'ın kuzey ve orta bölgelerinde oturan Türkmenlerin yoğunlaştıkları yerler ise, Musul, Erbil, Kerkük, Selahaddin ve Diyala vilayetleridir. Nüfusları 2,5 milyonu aşmaktadır." denilmektedir.  Bu ve buna benzer birçok dünya çapındaki raporda Kerkük İlinin alenen Türk yurdu olduğu ispatlanmıştır. 

Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan;  vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir turan düsturu ile yola çıkmış Türk Milliyetçileri olarak değerli hükümet yetkililerimizin Türk Yurdundan Türk’ü silme çalışmalarına izin vermeyeceğini umut etmekteyiz.
Kendisini dünyanın sahibi olarak görüp istediği coğrafyaya çıkarları doğrultusunda yön vermeye çalışan sözde üst akıl sahipleri bilmelidir ki; Biz üst akıl falan tanımaz, takmayız. Üstü, altı bilmeyiz. Kanlarımızla sulayıp yurt yaptığımız toprakları elin adamına bırakmayız. Kıtalar ötesinden Türk yurdu üzerine hamle yapanlara karşı bizler; Yalnızca ve yalnızca Türk milletinin aklına, irfanına ve kudretine inanır, kargadan başka kuş tanımayanlara kartal pençesini heyecanla hatırlatırız” diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber