AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, "Biz, AK Parti'nin 13 yılda ülkeye kazandırdığı kazanımlar heba edilmeden, uyumlu bir koaliasyon kurulması için mücadele veriyoruz ve çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Tokmak, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 oy almalarına rağmen tek başına hükümet kurmak için yeterli milletvekili sayısına ulaşamadıklarını anımsatarak, "Bu aşamada biz halkımızın verdiği bu karara saygı duyuyoruz. Tabii ki şimdi belli bir yasal süreç var. Meclis Başkanı seçimleri yapıldı. 7 Temmuz'da Meclis divan seçimi yapılacak" ifadesini kullandı.

Bu seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçimde birinci olan AK Parti'ye hükümeti kurma görevini vereceğini dile getiren Tokmak, "Bu aşamada tüm partilerle görüşülecek ve herkes şartlarını ortaya koyacak. "Biz, AK Parti'nin 13 yılda ülkeye kazandırdığı kazanımlar heba edilmeden, uyumlu bir koaliasyon kurulması için mücadele veriyoruz ve çalışmalar yapıyoruz. Bu koalisyon MHP ile veya CHP ile olabilir" diye konuştu.

Tokmak, uyumlu bir koalisyon hükümeti kurulamazsa erken seçime de her zaman hazır olduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Biliyorsunuz AK Parti olarak her zaman konuşuyoruz. Seçim biter, ertesi gün diğer seçimlerin hazırlığı teşkilatlarımızda başlar. Ben de teşkilattan gelen bir milletvekili olarak bunları çok iyi biliyorum. Bir koalisyon hükümeti kurulamazsa erken seçime tabii ki gidilecek. Yani halktan başka gideceğimiz bir yer yok. Bundan sonraki sürece bakacağız, göreceğiz. Tabii bu görüşmeler hükümeti kurma görevi verildikten sonra, şu anda koaliasyonla ilgili bir şey söylemek için de çok erken. Sürece bakacağız. Bizim için önemli olan Türkiye'nin ekonomisine, gelişmesine zarar vermeden hızlı şekilde sürecin devam edip nasıl bir koalisyon kurulacağı. Daha masaya oturulup koaliasyonla ilgili bir partiyle resmi bir görüşme yapılmadı. Bu sadece basında, kamuoyunda konuşuluyor."
 
Editör: Vitrin Haber