Türkiye İşçi Partisi Sinop İl Örgütü tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı. Parti adına açıklama yapan Murat Atabek, barışın önemine vurgu yaptı. Atabek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Nazi Almanya'sının 1 Eylül 1939' da Polonya'ya saldırısı ile başlayan 2. Dünya Savaşı 1945' tevsona erdiğinde geride 50 milyonu aşkın ölü, evini, işini, yurdunu kaybetmiş yüz milyonlarca insan bırakmıştır. 

Bu savaş emperyalist devletlerin yayılmacı saldırganlığı sonucudur. Üzerinden geçen bunca yıla rağmen emperyalist devletlerin hırsı, açgözlülüğü geçmemiş, aksine daha da hız kazanmıştır. 

Türkiye' de bu iktidar döneminde özellikle sınır komşularıyla barış politikalarını bırakmış ve başta Suriye olmak üzere tüm komşularla düşmanlığı seçmiştir. Hükümetin bu tutumu sadece komşularımızın değil ülkemizin de huzurunu bozmuştur. Bizim de devlet olarak katkı sunduğumuz bu emperyalist işgaller sonucu göçe zorlanan insanlar ayrı bir trajedidir. Kendi vatanlarından, yaşam biçimlerinden koparılan bu insanları ölüm dahil bir sürü belirsizlik ve tehdit beklemektedir. İktidarın yanlış göç politikaları sonucu ülkemiz insanını da sığınmacıları da zor durumda bırakmaktadır.

En son geldiğimiz noktada Taliban'ın Afganistan işgali ile birlikte hükümetin Taliban' dan yana tavır alması affedilir bir şey değildir. 
Gerek Afganistan olsun gerek diğer ülkelerdeki işgaller, göçler özellikle kadınları tehdit etmektedir. Zaten zor şartlar altında yaşayan kadınların bu işgaller sonucu hayatları tehdit altındadır. Yaşları kaç olursa olsun kız çocukları da dahil olmak üzere tüm kadınların özgürlükleri hiçe sayılmaktadır.

Barışın, demokrasinin ve insan haklarının yeşermediği bir ülkede emekçilerin de haklarından söz edemeyiz.
Biz Türkiye İşçi Partisi olarak yayılmacı bir politika izlemeyen, savaşa işgale ortak olmayan bir ülke istiyoruz. Kimliği, kültürü, dili, dini ne olursa olsun eşit haklara sahip insanların olduğu bir ülke istiyoruz.”
 

Editör: Vitrin Haber