İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu beraberindeki, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Uz ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ile birlikte Sinop’a geldi. Parti programları dahilinde ziyaretler gerçekleştiren İYİ Parti heyeti, Sinop ziyareti kapsamında Belediye ve STK’larla görüşmelerde bulundu.

İYİ Parti Sinop İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelen İYİ Parti heyeti, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, partililerin görüşlerini dinledi. 

Düzenlenen toplantıda konuşan İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerini Sinop’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Şanlan; “Değerli parti büyüklerimize bizleri onurlandırmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün, kalkınma politikaları ile ilgili Sayın İsmail başkanımız, gündeme dair açıklamalarda bulunacaklar. Malumunuz ülkemiz, ekonomik olarak, sosyal olarak bir bunalımda. İYİ Parti, bu konulara çözüm bulmak adına, ülke meselelerine siyaset yoluyla çözüm aramak adına yollara düşmüş durumdalar. Bu anlamda sayın başkanlarıma bir kez daha hoş geldiniz diyor sözü kendilerine bırakıyorum” dedi.

SİNOP ÜLKEMİZİN CENNET KÖŞELERİNDEN BİR TANESİ
Toplantıda daha sonra söz alan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Türkiye’nin nadide şehirlerinden bir tanesi olan Sinop’ta bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Tatlıoğlu; “Biz Sayın Başkanımızın, Sinop il ve ilçe teşkilatlarımızın misafiriyiz. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız ile birlikte programlarımız dahilinde ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Hem teşkilatlarımıza ziyaretler yapıyoruz, hem de ilimizin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla STK’larla, idari yapılarla ve diğer kurumlarla paylaşımda bulunuyoruz. Bugün bu vesile ile Sinop’tayız. Sinop, gerçekten çok güzel, çok şirin bir şehir. Sadece tabiatı ile değil insanları ile de çok güzel bir şehir. Bu anlamda ülkemizin bu köşesinin güzelliklerini görebilmenin de mutluluğunu taşıdığımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

SİNOP BÖLGENİN MARKA ŞEHİRLERİ ARASINA GİRMELİ
Konuşmasında Sinop’un da içinde bulunduğu Karadeniz bölgesinin, bölgesel kalkınma yönünden ihmal edildiğini ifade eden İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, yerel ve genel yöneticilerin bu anlamda ciddi adımlar atması gerektiğini belirtti. Tatlıoğlu; “Sinop görüyoruz ki, özellikle zaman ayrılıp gelinebilecek bir şehir. Bu da demek oluyor ki Sinop’u insanlarımıza daha fazla zaman ayırabilecekleri imkanların sunulacağı bir kent haline dönüştürmek gerekiyor.  Bugün baktığımızda Sinop ilimizin, sanayi anlamında ticari anlamda bir cazibe merkezi olmaktan uzak olduğunu görüyoruz. Sinop’un ruh zenginliğini biraz da maddi zenginlikle bütünleştirecek bir sürecin başlatılması lazım. Böylelikle hem Sinop, hem de bölgemiz daha verimli bir havaya bürünecektir. Şöyle bir gerçek var; Türkiye’de bölgesel kalkınma meselesine kafasını yoranlar, gözlerini en az, Karadeniz’e çevirmişlerdir. Halbuki Karadeniz, baktığımızda, sahil yolunu ve havaalanlarını saymazsak ulaşım anlamında en sıkıntılı bölgemizdir. Bunların yanında Karadeniz bölgesi, zenginlikten daha az pay alan bölgemizdir.  Karadeniz’deki bu düşüşü durdurmamız lazım. Bölgede ciddi cazibe merkezleri oluşturmamız lazım. Bunlar mümkün şeyler. Sinop marka şehir olabilir. Bunu yapabiliriz. Bu anlamda yerel yöneticilerin ve bu ülkeyi yönetenlerin Sinop’u ve bölgeyi yukarılara çıkartmak için bir şeyler yapması gerekiyor. Bu yapılmazsa Sinop, emekliler şehrinden öteye gidemez. Halbuki Sinop, daha fazlasını yapabilecek bir potansiyele sahip” dedi.

BİZ DOĞRUYA DOĞRU, YANIŞA YANLIŞ DİYORUZ
İYİ Partinin meclise girdiği günden bu yana geleneksel siyasi davranıştan farklı bir tavır sergilediklerinin altını çizen İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, memleketin faydasına yapılacak işlerde kim olursa olsun yanlarında olduklarını, memleketi zarara uğratacak girişimlerde bulunan kim olursa olsun onun da karşısında olduklarını belirtti. Tatlıoğlu; “Türkiye’de özellikle son 10 yılda büyük oranda bir geriye düşüş var. Biz İYİ Parti olarak 24 Haziran tarihinde meclise girdiğimizden itibaren, geleneksel siyasi davranıştan farklı bir tavır sergiledik. Biz yeminli evetçi veya hayırcılar değiliz. Olaylara tek bir yerden bakanlardan değiliz. Önümüze gelen 20 maddelik bir kanun metninin eğer 8 maddesi bize göre uygunsa biz bunun 8 maddesine kim evet diyor diye bakmıyoruz ve buna evet diyoruz. Kalan 12 madde için kim hayır diyor diye bakmıyoruz, eğer bize uygun değilse hayır diyoruz. Bu nedenle özellikle İYİ Parti’ye oy veren kitleler müsterih olsunlar ki tamamen vicdanlarımızla ve aklımızla karar veriyoruz. Bakın Türkiye 2008 yılına kadar kötü bir Türkiye değildi. Biz külliyen 18 yıllık iktidar kötüydü demiyoruz. Ama 2008’den sonra negatif ayrışan bir Türkiye var. Kendi oluşturduğu sorunlarla düşüşe geçen bir Türkiye var. Bu sorunlar 2010 referandumu, çözüm süreci ve FETÖ’dür. Bunların yanında Suriye ve dış politika ile birlikte Türkiye, adeta kendi zenginleşmesinin önünü kesen bir ülke olmuştur” diye konuştu.
Tatlıoğlu konuşmasının ardından yöneltilen soruları yanıtladı. 

İYİ Parti heyeti daha sonra, Sonra STK ve kurum görüşmeleri yapmak üzere parti binasından ayrıldı.

Editör: Vitrin Haber