CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, 1 Kasım’da Sinop Merkez ilçede çıkan sonucun sorumluluklarını artırdığını söyledi. Özsönmez, “Sandıktan çıkan halkın iradesine sonsuz saygımız var. 5 aylık bir süreçte Cumhuriyet Halk Partisi olarak Merkez ilçede oyumuz arttı. Merkez ilçemizde halkımızın bizi tercihi sorumluluğumuzu daha da artırmıştır” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Özsönmez, seçim kampanyası sürecinde gayretli ve özverili çalışmalarından ötürü CHP örgütlerine ve üyelerine teşekkür etti. Özsönmez, bu süreçte köy köy mahalle mahalle dolaşarak CHP iktidarında yapılacak projelerini anlattıklarını dile getirdi. Özsönmez, “Seçim sürecinde durmadan yorulmadan köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak partimizin, Sinop’un temsilcisi olmak için çalışan Milletvekilimiz Barış Karadeniz ve Tugay Dinçel’e teşekkür ediyorum. Sinop’u yeniden TBMM’de temsil edecek Milletvekilimiz Barış Karadeniz’i tebrik ediyorum” diye konuştu.
Özsönmez, 1 Kasım seçimlerinde 8 mahalle 42 köyde kurulan sandıklarda toplam 45 bin 595 seçmenin 44 bin 669’unun oy kullandığını belirtti, 37 bin 851 geçerli oydan 18 bin 346’sını alarak Merkez ilçede 1’inci parti olduklarını vurguladı.

Özsönmez şunları söyledi:“CHP Merkez ilçe olarak 7 Haziran seçimlerinde yüzde 45.94 olan oy oranımızı 1 kasım seçimlerinde 48.70 çıkardık. 5 aylık süreçte 2.76 puan artışımız oldu. İktidar partisi AKP’nin 11 puan üzerinde oyumuz var. Haziran seçimlerine göre 10 puan kaybeden MHP’nin oylarının AKP’ye gittiği açıkça görülüyor. Merkez ilçe 1’inci parti olmamız sorumluluğumuzu daha da artırmıştır.”

Editör: Vitrin Haber