31 Mart Yerel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar belli oldu. Sinop merkezde CHP'nin adayı Barış Ayhan, en yakın rakibi Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü’ye yaklaşık 5 bin oy fark atarak, Sinop Belediye Başkanlığını alırken, CHP il genelinde Gerze, Dikmen ve Erfelek olmak üzere 3 belediyesini AK Parti'ye kaptırdı. AK Parti ise Ayancık ilçesini CHP'ye teslim etti. Türkeli ilçesinde ise AK Parti belediyeyi MHP'nin elinden aldı. 

Buna göre AK Parti: Boyabat, Durağan, Erfelek, Gerze, Dikmen, Saraydüzü ve Türkeli olmak üzere 7 ilçeyi alırken, Sinop ve Ayancık belediyeleri ise CHP'nin oldu. 
Sinop Belediyesinin karar organı olan 22 sandalyeli belediye meclisinde 14 üyeyi CHP, 8 üyeyi ise AK Parti aldı. 

CHP Sinop İl binasında sevinçle hüzün bir arada yaşandı. AK Partili rakibi Ali Çöpcü'ye 5 bine yakın fark atan Barış Ayhan eşi Hanife Ayhan ile birlikte, tebrikleri kabul etti. Ayhan daha sonra balkon konuşması yaparak seçmenlerine hitap etti. 

BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ
Resmi olmayan sonuçların belli olması ardından alanda bekleyen Sinoplulara hitap eden CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Sinop’ta elde edilen başarıdan büyük mutluluk yaşadıklarını ancak, diğer 7 ilçede kaybedilen belediyelerden dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. Yüksel; “Mart’ın sonu bahar, Mart’ın sonu barış dedik ve Barış Ayhan’ı Sinop Belediye Başkanı yaptık. Bu başarıda katkısı olan tüm Sinoplulara teşekkür ediyorum. Sevincimiz biraz buruk bir sevinç. İsterdik ki diğer ilçelerimizde de seçimi kazanalım. Ama bu durum, bugün burada bu sevinci yaşamamıza asla engel değil. Tesellimiz, Sinop Belediyesine yeniden CHP bayrağını dikmek. Büyük bir başarı kazandık. Bunu da hep birlikte yaşayacağız ve kutlayacağız” dedi. 

SİNOP KALESİ YENİDEN SAĞLAM ELLERDE
Daha sonra söz alan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, tüm Sinoplulara teşekkür etti. Karadeniz; “Sinop kalesi yeniden sağlam ellerde. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün devamında Türkiye Cumhuriyetinde demokrasiyi ilelebet yaşatacak olan kale bundan sonra Barış Ayhan’a emanet. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

BUNDAN SONRA SİNOP’U HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Son olarak söz alan Sinop’un yeni Belediye Başkanı Barış Ayhan, kendisini destekleyen tüm Sinoplulara teşekkür etti. Ayhan; “Bu akşam Sinop, muhteşem bir akşam yaşıyor. Bundan 100 gün önce sizlere söylemiştim. Mart’ın sonu bahar demiştim. İşte bahar geldi. Çok yoğun bir seçim dönemini geride bıraktık. Seçimleri de Sinop’a yakışır bir şekilde tamamladık. Bundan sonra Sinop’u hep birlikte yöneteceğiz. Sinop’u Sinop’a ve Sinoplulara yakışır bir şekilde yöneteceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından parti binası önünde yapılan kutlamalara devam edildi. Meşalelelrin yakıldığı kutlamalarda partililer, davul zurna eşliğinde uzun süre halay çekip oynadı. 

Editör: Vitrin Haber