Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin 1. Olağan kongresine katılmak üzere Sinop’a geldi. Sinop Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongrede konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sinop’un kendileri için ayrı bir yere sahip olduğunu ve yapılacak çalışmalarla Sinop’u BBP’nin en sağlam kalelerinden bir tanesi haline getireceklerini söyledi.

Destici; “Bugün burada, Türkiye’nin incisi Sinop’ta bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sinop gerçekten çok güzel bir şehir. Bu güzelliği gelmeyen görmeyene anlatmak çok zor. Hem tabiat güzellikleri, hem tarihi kalesi, tersanesi ile tarihe de damga vurmuş Sinop’umuzda bulunmaktan bir kez daha gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Biz 28 yıllık bir siyasi partiyiz ancak bugün burada birinci kongremizi gerçekleştiriyoruz.

Aslında bu çok geç kalmış bir kongre ve çok geç kalmış bir buluşma. Ama inşallah bu geç kalmışlık nedeniyle oluşan farkı çok çalışarak kapatacağız ve inşallah Sinop’umuzu il merkezi ve ilçeleriyle Büyük Birlik Partisinin en fazla üye sayısına sahip olan teşkilatlanma konusunda en sağlam kalelerinden birisi haline getireceğiz. Ben bugün bu salonda bu heyecanı ve arzuyu görüyorum. Bu sebeple bugün Sinop’ta partimizin bu konuma gelmesinde büyük emeği olan Kurucu İl Başkanımız ve hali hazırda MKYK üyesi olan Tahir Şahin kardeşime, ailesine ve yönetimine teşekkür ediyorum. Yine bugün bu kongrede görevi devralacak olan Suat Bünyat kardeşime, ailesine ve bugün belirlenecek olan yönetimine de hem teşekkür ediyorum, hem de şimdiden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. İnşallah kadınımız erkeğimiz, yaşlımız gencimiz, köylümüz kentlimiz sizlerle birlikte partimizi hem Sinop’ta hem de Türkiye’de zafere ulaştıracak ve milletin bütün beklentilerini dürüst ve temiz yönetim anlayışımızla gerçekleştireceğiz” dedi. 

SİNOP’UN VE SİNOPLU’NUN KAYA GİBİ YANINDAYIZ
Konuşmasında Sinop ziyareti sırasında gerçekleştirdiği görüşmelerden bahseden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı ziyaretlerde kendisine iletilen talep ve sorunların takipçisi olacaklarını belirterek, her türlü meselede Sinop’un ve Sinoplu’nun kaya gibi yanında olduklarını söyledi. Destici; “Dün Türkeli ilçemizdeydik parti binamızın açılışını gerçekleştirdik. Ben ilçe başkanımız Adem Ünal beye eşine ailesine ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün burada bir bayan kardeşimiz var Saraydüzü ilçesi meclis üyemiz. Aramıza yeni katıldı. Ona da aramıza hoş geldiniz diyorum. Buradan da oraya gideceğiz, onlara da çalışmalarında başarılar diliyorum. Sabah Valimiz, belediye başkanımız ve emniyet müdürümüzü ziyaret ettik, kendileri ile Sinop’u konuştuk. Daha sonra esnafımızı gezdik onların taleplerini dinledik. Çay bahçesinde emeklilerimizle çay içtik sohbet ettik. Balıkçılarımızla bir araya geldik sorun ve taleplerini dinledik. Bize iletilen taleplerin sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız. Biz, Büyük Birlik Partisi olarak, ben bu partinin genel başkanı olarak Sinop’un her zaman yanındayız ve bundan sonra da bütün meselelerinde ve taleplerinde kaya gibi yanınızda durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YÖNEİTİMİ EMANET ALDIĞIMIZDA YOLSUZLUK VE ADALETSİZLİĞE SON VERECEĞİZ.
Bugün Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında yolsuzluk ve adam kayırmacılığın geldiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidara geldiklerinde tüm bu adaletsizliklere son vereceklerini belirtti. Destici; “Bugün Türkiye’de en çok şikayet edilen konuların başında yolsuzluk geliyor, rantiyecilik geliyor, adam kayırmacılık geliyor. Allah, millet, tarih ve sizler şahit olun ki, aziz ve necip Türk milleti Büyük Birlik Partisine yönetimi emanet ettiğinde bu ülkede en başta yolsuzluğun, rantiyeciliğin ve adam kayırmacılığın kökünü kazıyacak ve adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Bu ülkenin kaynakları doğru bir şekilde kullanıldığında her kese yeter ve herkes insanca yaşar. Eğer ülkenin kaynakları savurganca kullanılırsa, yolsuzlukla, adam kayırmacılıkla tüketilirse elbette bu ülke ekonomik sıkıntı çeker. Tarihe bakarak ibret almak lazım. Bakın yakın zamanda Libya’da Kaddafi örneği var. Irak’ta Saddam örneği var. Yemen’de bir devlet başkanı örneği var. Bu sebeple şunu söylemek istiyorum. Bu devlet size zaten itibar veriyor, size geçiminizin çok üzerinde gelir veriyor. O yüzden kanaat edin, şeytan uymayın. Bu memleketin parasını dışarıya çıkartmayın. Bu memleketin parasını dışarıya çıkaranlar hem bu paraları yiyemediler hem de akıbetleri çok kötü oldu. Bu sebeple gelin hep birlikte üretelim, hep birlikte kazanalım, hep birlikte güvenli ve huzurlu bir hayat yaşayalım diyoruz” dedi. 

DEVLET TÜM KAYNAKLARINI VATANDAŞINA VERMELİ
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz genelinde yaşanan pandemi nedeniyle vatandaşların ve özellikle esnafın büyük sıkıntılar yaşadığının altını çizen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, her ne kadar yardım yapılsa da bu yardımların yeterli olmadığını devletin tüm kaynaklarını vatandaşına vermesi gerektiğini söyledi. Destici; “Pandemi sürecinde mağdur olan esnafımız için destek paketleri açıklandı ancak bunlar yeterli değil. Biz, Büyük Birlik Partisi olarak diyoruz ki; devlet şu anda elinde ne kadar imkan varsa, hükümet bütçesinde ne kadar para varsa bunu vatandaşa vermeli diyoruz. Kanallar, köprüler, yollar 2023’ten sonra da yapılabilir ama vatandaş evine ekmek götürmekte, dükkanının kirasını ödemekte zorlanıyorsa öncelik vatandaşa verilmelidir. Biz bunu başından beri söyledik, her zaman söyleyeceğiz; önce vatandaş, önce insan, önce halkımız” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından seçimlere geçildi. Kurucu İl Başkanı ve MKYK üyesi Tahir Şahin aday olmadığı ve tek liste halinde gidilen seçimlerde  Suat Bünyat başkanlığa seçildi.

Editör: Vitrin Haber