Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Demokrasi ve Barış Yolculuğu Toplantısı kapsamında Sinop’u ziyaret etti. 

Ziyaret kapsamında STK temsilcileri ve CHP’li kadınlarla bir araya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Demokrasi ve Barış Yolculuğu hakkında bilgiler verdi. 

Türkiye’nin en mutlu şehri olan Sinop’ta bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Sinop’un mutluluğunun tüm Anadolu’ya umut olmasını diledi. Köse; “Sinop, mutlu şehir dediler gerçekten de mutlu şehirmiş. Mutlu şehirden tüm Anadolu’ya umut olması dileyerek aydınlık, özgürlük diliyorum. Az önce Tarihi Sinop Cezaevini gezdim. Buradan o dönem burada aydınlanma mücadelesi veren tüm insanlığa selam olsun diyorum. Çünkü o dönemlerde yaşayanlarda günümüzde olduğu gibi aydınlanma ve demokrasi mücadelesi için belki hayatlarını kaybettiler belki yıllarca demir parmaklıklar ardında kaldılar. Onlara da selam olsun demek istiyorum” dedi.

SİNOP MUTLU ŞEHİR FAKAT BİRÇOK SORUNU VAR
Sinop’un gerçekten en mutlu şehir olduğunu ama birçok sorunu da beraberinde yaşayan bir şehir olduğuna vurgu yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, bu sorunların giderilmesi ile birlikte şehrin mutluluğunun katlanacağını belirtti.

Köse; “Benim edindiğim izlenimlere göre Sinop’ta nükleer santral baya bir sıkıntı oluşturmuş. Sinop’ta 650 ağacın kesildiği söyleniyor. Umarım bundan vazgeçilir. Umarım o güzel doğayı katletmezler ve Sinop mutlu şehir olarak yaşamaya devam eder. 
Sinop’ta limanın özelleştirilmesi sorunu var, özelleştirerek nereye varacağız onu da anlamakta zorlanıyorum. 6 bin 342 kayıtlı işsiz sayısı var, yüksek liman ücreti nedeniyle kruvaziyer gemi turizmi durmuş durumda. Sinoplular bütün bu olumsuzluklara rağmen nasıl geçiniyor anlamakta zorlanıyorum. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İŞKUR alımlarında partizanca bir durum mevcut. Büyük sanayi işletmesi yok. Söz verilen yatırımların yapılmadığını görüyoruz. Kooperatifleşme yok. Tarıma destek olmadığı için tarım arazileri maalesef Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi değerlendirilemiyor. Buraya gelirken de izledim. Birçok o güzel ovaların bomboş olduğunu gördüm. Aynı durum Sinop içinde geçerli. Görüştüğümüz insanlar hastane ve doktor yetersizliğinin had safhada olduğunu ifade ettiler. Mahalle okulları kapatılmış, eğitim kalitesinden şikayetçi bir kent düşünün. İşte tamda Sinop Türkiye’nin beş temel sorununu özetlemiş aslında” diye konuştu. 

SİNOP’TAKİ KADIN GÜCÜ UMUDUMUZU ARTIRDI
Sinop’ta var olan sorunların bir Türkiye özeti olarak karşılarına çıktığını belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Sinop’taki kadın gücünün kendilerine umut verdiğini söyledi. Köse; “Bu ülkede demokrasi sorunu var. Bu ülkede hak, hukuk, adalet kavramlarının rafa kaldırıldığını görüyoruz. Bu ülkede ekonomi sorunu var. Üreten, büyüyen, hakça bölüşen Türkiye iken bugün birçok ürünü dışarıdan ithal eder olduk. Bir diğer sorun dış politika sorunu. Bugün Suriye ile savaş halindeyiz. Neden? Komşularımızla sıfır sorun yaşarken bugün ciddi sorunlar yaşayan bir ülke haline dönmüş durumundayız. Bu ülkede eğitim sorunu var. İşte aynı Sinop’ta olduğu gibi. Aslında Sinop’ta ki sorunlar bir Türkiye özeti gibi karşımıza çıkıyor. Bu ülkede toplumsal barış sorunu var. Bunları hep birlikte çözmemiz gerekiyor. Sinop’taki kadın gücü gerçekten umudumu artırdı. Kadın gücünün olduğu yerde umut var çünkü. İnanıyorum ki bu ülkenin kuruluşunda kadınların olduğu gibi, kurtuluşunda da bu kadınların enerjisi bu ülkeye umut olacak diye düşünüyorum. 
Türkiye demokrasiden ve uygar dünyadan uzaklaştı. Güçler ayrılığı yok. Sadece tek adam zihniyetine dayalı tek adamın emir verdiği bir ülkede yaşıyoruz. Medya tekelleşti, yargı tarafsız değil. Bu ülkenin birçok yazarı çizeri parmaklıklar ardında. Düşünce ve ifade özgürlüğü kalmadı. Çözüm güçler ayrılığı ilkesi yeniden temel prensipler haline getirilmeli. Yasama erki üzerindeki vesayet kesinlikle kaldırılmalı. Hukukun üstünlüğü ilkesi doğrultusunda yargı bağımsız olmalı. Çünkü yargının bağımsız olmadığı bir ülkede çok ciddi sorunların yaşandığını hepimiz tahmin ediyoruz. Basın özgürlüğü ve yurttaşların bilgi edinme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalı. Liyakat devler kurumlarının temel ilkesi olmalı. Liyakatın olmadığı bir ülkede ne özgürlükten, ne demokrasiden, ne eşitlikten nede adaletten bahsedemeyiz. 

Üretemeyen bir Türkiye var. Enflasyon oranı dünya ortalamasının 5 katından daha fazla. Elektriğe yine 14.9 zam geldi. Son 2 yılda elektriğe gelen zam oranı yüzde 70’lere ulaştı. Ekonomik adaletsizlikler ve eşitsizlikler her geçen gün daha da derinleşmekte” dedi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin konuşması sonrasında toplantı, basına kapalı olarak devam etti.  

CHP Sinop İl Başkanlığı Binasında gerçekleştirilen toplantıya; CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Özbayrak, İYİ Parti Sinop teşkilatı yöneticileri ve üyeleri ve STK Temsilcileri katıldı.
 

Editör: Vitrin Haber