Milli Eğitim Komisyonu üyesi de olan Nazım Maviş’in girişimleriyle, Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılı yatırım programında; Sinop Merkez, Gerze, Türkeli ve Boyabat ilçelerinde toplamda 30 Milyon TL’lik 4 yeni eğitim projesi hayata geçirilecek.

Bu kapsamda, Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi spor salonu, Gerze İmam Hatip Lisesi, Türkeli İmam Hatip Ortaokulu ve Boyabat Halk Eğitim Merkezi projeleri, Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılı yatırım programına alındı.

Açıklamasında eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Maviş, “Eğitime yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu anlayışıyla geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, daha modern ve kaliteli bir eğitim imkânı sağlamak amacıyla 4yeni eğitim projemiz, Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılı yatırım programına alınmıştır. Buna göre, Sinop Merkez’de bulunan İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisemize 2 Milyon TL’lik spor salonu, Gerze ilçemize 17 Milyon TL tutarında 16 derslikten oluşan 200 öğrenci kapasiteli modern pansiyonu ve spor salonu ile bir imam hatip lisesi külliyesi, Türkeli ilçemize 24 Derslikten oluşan 5 Milyon TL’lik İmam Hatip Ortaokulu ve Boyabat ilçemize ise 5.5 Milyon TL’lik 12 Derslik kapasiteli Halk Eğitim Merkezi projelerimiz, Sinop’umuzun geleceğine yapılacak en önemli yatırımlar olacaktır. Bu projelerimizin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a şükranlarımı sunarken, yeni eğitim yatırımlarımızın Sinop’umuz, aziz hemşerilerimiz ve gözümüzün nuru evlatlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


 
Editör: Vitrin Haber