BDP'li vekillerin pazartesi günü gerçekleştirmesi öngörülen Sinop ziyareti konusunda tüm sağ duyulu platform ve kanaat önderleri Sinoplulara itidal çağrısında bulunuyor. Sinop tepkisini sessiz ve derinden yapacak. Sinoplular ev ve iş yerlerine asacakları Türk bayrakları ile tepkilerini dile getirecek ve Sinop'tan dünyaya önemli bir mesaj verecek...

Konuyla ilgili bir çok Sinoplu sivil toplum örgütü birbiri ardından açıklama yaparak Sinoplulara itidal çağrısı yapıyor. Son olarak Sİnop Ülkü Ocakları bir açıklama yaparak, BDP'lilerin geleceği Pazartesi günü ev ve iş yerlerinin bayraklarla donatılmasını istedi. Açıklamada; "Biz Ülkücü Gençler bu hesapları geleceğe bırakarak, misafirlerimizi( !!!  ) en güzel şekilde karşılamak, onlara beklediği manzara yerine Sinop’umuzu TÜRK bayraklarıyla donatarak gelenleri güzel bir manzara ile karşılamak istiyoruz.  Bu amaçla herkese evine, iş yerine bayrak asmaları için çağrıda bulunuyoruz" denildi. 

"Sinoplular Sakın Oyuna Gelmeyin!"
Sinop Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Hakan Vehbi Can Terzi imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Biz Milliyetçi ve Ülkücü TÜRK Gençliği olarak Atatürk’ün TÜRK Gençliğine verdiği ilk görevin gurur ve şuurundayız.  Bizler var oldukça Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğü korunacaktır. Bu konuda kimse bizi sınamamalı ve nabız ölçme yarışına girmemelidir.  Sinop’a gelecek olan teröristler, nabız ölçmeye değil, Kürt sorunu çıkarmak amacıyla gelmektedir. Kürt kökenli kardeşlerimizin ne teröristlere nede hainlere karşı bir medetleri yoktur. Biz Ülkücü Gençler,Ülkü Ocakları Genel Merkezinin düzenlediği mitinglerde ve toplantılarda Türk- Kürt kardeşlik bağını görüp, yaşıyoruz.9 Şubat 2013 TÜRK GENÇLİK KURULTAYI Kürt kökenli Ülkücü TÜRK kardeşlerimizle aramızda ki bağın en son kanıtıdır. 

Her Fırsatta söylüyoruz. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır. Bu sorun, eli kanlı teröristlerin, Kürk kökenli TÜRK insanlarına yaptığı baskıdır. Bu sorun Kürt kökenli TÜRK insanlarının çocuklarını silah zoruyla dağa çıkarılmasıdır. Bu da yetmezmiş gibi PKK sorununu, Kürt sorununa dönüştürmek isteyen zihniyetlerin medya ve demokrasiyi kullanmasıdır"

Sinopluların oyuna gelmemesini isteyen Terzi; "Dağdaki teröristle kucaklaşıp, Sinop’a gelen teröristlerin amacı PKK sorununu unutturarak, karşılaştıkları tepkiyi kullanıp Kürt kökenli insanların dışlandığını öne sürerek bir Kürt sorunu yaratma çabasına girmektir. En çok tepkiyi nerede göreceklerini çok iyi biliyorlar.O yüzden Karadeniz bölgesine geliyorlar" dedi.

Hakan Vehbi Can Terzi sözlerini şöyle tamamladı; "Geleceği yönetecek olan biz Ülkücü Gençler  bu hesapları geleceğe bırakarak, misafirlerimizi( !!!  ) en güzel şekilde karşılamak, onlara beklediği manzara yerine Sinop’umuzu TÜRK bayraklarıyla donatarak gelen hainleri güzel bir manzara ile karşılamak istiyoruz.  Bu amaçla herkese evine, iş yerine bayrak asmaları için çağrıda bulunuyoruz"


Editör: Vitrin Haber