Ülkücü Şehit Sadullah Yıldırım ile 12 Eylül sürecinde Sinop Cezaevinde asılarak idam edilen Şahabettin Ovalı, Sinoplu ülkücüler tarafından kabirleri başında dualarla yad edildi. 

Sinop Çukurbağ Mezarlığında toplanan ülkücüler ilk olarak dava arkadaşları Sadullah Yıldırım'ın kabrine gitti. Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından dualar yapıldı. Ülkücüler adına konuşan Ali Kurt, tüm şehitlere rahmet diledi. 

1980 öncesi gibi karanlık günlerin bir daha gelmemesini dileyen Ali Kurt: "Bu mübarek Ramazan-ı Şerifin hürmetine bir daha olmamasını dilediğim 12 Eylül öncesinin o karanlık ve kasvetli günlerinde rahmeti rahmana eren, vatan ve millet için canlarını feda eden kardeşlerimiz Sadullah Yıldırım ve Şahabettin Ovalı olmak üzere tüm şehitlerimiz ve geçmişlerimizle birlikte burada metfun bulunan ölmüşlerimizin ruhlarına yad ve şad edilmek üzere okunan Yasin-i Şerif ve dualarımızın kabulünü yüce Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi. 

Ülkücüler daha sonra; 12 Eylül sürecinde işlediği cinayet sonrası girdiği Balıkesir Cezaevinde ülkücü olan ve sevk edildiği Sinop Cezaevinde de asılarak idam edilen Şahabettin Ovalı'nın mezarını ziyaret etti. 

Sinop Belediye eski başkanlarından Hamza İnce ve farklı siyasi partilere mensup çok sayıda ülkücünün katıldığı program; Sinop şehitliğindeki asker ve polis kabirlerini ziyaretle sona erdi. Programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Editör: Vitrin Haber