Meclis Genel Kurul çalışmaları öncesi yoğun bir gün yaşandı. AK Parti’nin toplumsal tepkiye neden olan önergesine kadınlar Ankara’da Meclis önünde eylem yaptı. CHP Kadın Kolları, Nar Kadın Dayanışması, Emek ve Demokrasi güçleri kadın temsilcileri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın örgütü üyesi Meclis önünde buluştu. Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen kadınların, Meclis önünde “Tasarı geri çekilsin” sloganları attığı sırada Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili tasarının komisyona geri çekileceğini açıkladı. Bu arada yüzlerce kadın Meclis önüne gelirken, kadınları polis, polis köpekleri ve TOMA'lar karşıladı.

Polis engelini aşan CHP’li kadınlar Meclis’e girerek burada basın açıklaması yaptılar. Meclis önünde eylem yapılmasına Ankara Valiliği izin vermediği için Maliye önünde eylem yapan kadınlara CHP’li Milletvekilleri illerinden gelen kadın kolları üyeleri ile birlikte eyleme destek verdiler. Buradaki eylemin son bulmasının ardından kadınlar Meclis’te yapılacak basın açıklaması ve CHP Grup toplantısı için Meclis Dikmen kapısı önüne geldiler. Burada CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse birer konuşma yaptı. Gök, “Önergenin geri çekilmesinin ötesinde reddedildiğini söylüyoruz. Mücadelemizi bu utanç yasası çöplüğe atılana kadar devam ettireceğiz” derken Köse de, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza elletmeyiz, çocuklarımız için biz varız” diye konuştu.

Türkiye’yi ayağa kaldıran ‘cinsel istismar’ düzenlemesini protesto etmek için Meclis’e gelen kadınlar CHP grup toplantısına katıldılar. CHP Grup toplantısında tarihi günlerden biri yaşandı. Kadınlar salonu sığmazken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık “Gün gelecek devran dönecek AKP hesap verecek” sloganları ile kesildi. Bu arada TBMM TV, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı yayınlamadı. Kılıçdaroğlu da konuşmasında Meclis TV'nin yayın yapmamasına ve salondaki ses düzeninin bozuk olmasına sert tepki gösterdi. CHP lideri konuşmasında "Siz geldiniz diye ses düzenini bozdular. Meclis televizyonunu kapattılar kimse görmesin diye. Meclis Başkanı'na sesleniyorum. Sende onur varsa, sende ahlak varsa, bunu yapan adamı çıkarırsın Meclis’e kapının önüne koyarsın" dedi.

SİNOPLU KADINLAR TARİHİ GÜNE İMZA ATTI
Meclis’in tarihi gününe Sinoplu CHP’li kadınlar imza attı. CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, İl Kadın Kolları Başkanı Canan Atabek, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Çiloğlu Kuruoğlu, Boyabat İlçe Kadın Kolları Başkanı Şenay Sezer ve beraberindeki kadınlarla beraber sabah erken saatlerde CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile Meclis önünde buluşup eyleme katıldılar. Başbakan Yıldırım’ın “Düzenlemeyi komisyona geri çekiyoruz” açıklamasını burada öğrenen CHP’li Sinoplular tasarının geri çekilmesini değil, iptal edilmesini istediklerini belirterek “Bu yasa Meclis’ten geçmeyecek” diye tepki gösterdiler.
Sinoplu Kadınlar daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilleri İstanbul Milletvekili Engin Altay ile Manisa Milletvekili Özgür Özel’i makamlarında ziyaret ettiler.