Çözüm sürecine katkı sağlamak için Diyarbakır'a gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK parti) Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu ve kadınlardan oluşan bir heyet, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı ziyaret etti. 

Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu ve heyetini kapı önünde karşılayan Altaç, Türkiye'nin bütünlüğü açısından bu çözüm sürecinin çok önemli olduğunu söyledi. Sorunun sadece AK Parti'nin sorunu olmadığını ve AK Parti'nin tek taraflı müdahalesiyle bitecek bir durumun söz konusu olmadığını belirten Altaç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sürece çok önem verdiğini ifade etti. Altaç, çözüm süreci konusunda sivil toplum kuruluşlarının desteğinin çok önemli olduğunu, Türkiye'nin bu sorunu bütün ülke dinamiklerinin bir araya gelmesi ile çözebileceğine inandığını söyledi.

“En Büyük Mağduriyeti Kadınlarımız Yaşadı”
Altaç, bölgede en büyük mağduriyeti kadınların yaşadığını ve bundan dolayı kadınların bu sürece sahep çıkması gerektiğini söyledi. Altaç, “Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti kadrolarının ortaya koyduğu iradeyle bu sorun bitecek. Ülkemiz ve bölgemiz yine herkesim, her etnik gurubun, farklı kesimde insanların beraberce, kardeşçe yaşandığı bir ortama dönüşecektir. Buna inancımız tamdır. Ülkemizin doğusu ve batısı arasında çimento görevini görüyoruz, ülkenin ve bölgenin ciddi anlamda önemli süreçten geçiyor ve çözüm sürecine en büyük destek yine kadınlardan geliyor. Bölgede çok acılar yaşandı bu acıların en büyük mağduriyetini yine kadınlarımız yaşadı. Çözüm süreci kadınların vereceği destekle başarıya ulaşacaktır” dedi.

Diyarbakır’a 2 günlük ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu ise Diyarbakır’ın manevi havasından çok etkilendiklerini ve batıda yaşayan herkesin mutlaka gelip buraları görmesi gerektiğini söyledi. Aksu, Batı ile Doğu arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak istediklerini belirterek, kendilerini kabul eden Altaç’a teşekkür ederek ahşaptan yapılan maket gemi hediye etti.

Editör: Vitrin Haber