Hak ve Eşitlik Partisi eski genel başkanı Sinoplu paşa Osman Pamukoğlu, CHP'den aday olması durumunda partinin oylarını 3-4 puan arttıracağını savundu.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) eski Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 1 Kasım seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olacağı söylentilerine açıklık getirdi.

"CHP'DEN RESMİ TEKLİF YOK"
Haberler.com'a değerlendirmelerde bulunan Pamukoğlu, CHP'den kendisine gelen herhangi bir resmi teklif olmadığını belirterek, "Hakkımda 'CHP'ye katılacak' yönünde çıkan haberler benim bile tahmin edemeyeceğim bir heyecan yarattı. CHP tarafından şahsıma iletilen herhangi bir resmi teklif yok. Partinin içinden beni isteyenler var. Gençler arasında heyecan yaratan bir ekibiz" dedi.

"PARTİNİN OYLARINI 3-4 PUAN ARTTIRIRIM"
CHP'ye katılması halinde 1 Kasım seçimlerinde partinin oylarını önemli ölçüde artıracağını savunan Pamukoğlu, "CHP'nin oylarını 3-4 puan arttıracağımı düşünüyorum. 1 Kasım seçimlerinde de 7 Haziran seçimlerine benzer bir tablonun ortaya çıkacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

HEPAR SEÇİMLERE KATILMAYACAK
Emine Ülker Tarhan liderliğindeki Anadolu Partisi'nden sonra HEPAR'da Hak ve Eşitlik Partisi de (HEPAR) 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlere katılmıyor. Haberi bizzat HEPAR Genel Başkanı Recep Bakırcı verdi. Onursal başkanları Osman Pamukoğlu ile birlikte Antalya'daki ' Türkiye ve Terör' konulu konferansa katılan Bakırcı; 1 Kasım'daki seçim sonuçlarında 7 Haziran'dan farklı bir tablo çıkmasını tahmin etmedikleri için seçimlere girmeyi düşünmediklerini duyurdu.
Emine Ülker Tarhan liderliğindeki Anadolu Partisi'nden sonra HEPAR'da Hak ve Eşitlik Partisi de (HEPAR) 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlere katılmıyor.

HABERİ GENEL BAŞKAN VERDİ
Haberi bizzat HEPAR Genel Başkanı Recep Bakırcı verdi. Onursal başkanları Osman Pamukoğlu ile birlikte Antalya'daki 'Türkiye ve Terör' konulu konferansa katılan Bakırcı; 1 Kasım'daki seçim sonuçlarında 7 Haziran'dan farklı bir tablo çıkmasını tahmin etmedikleri için seçimlere girmeyi düşünmediklerini duyurdu.

"SEÇİMLERE GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ"
HEPAR lideri Bakırcı, "1 Kasım seçimlerine katılmayı düşünmüyoruz. Zira tablo farklı olmayacak. Parti olarak 1 Kasım seçimlerinden sonraki seçimlere parti örgütlenmesini gençlere devretmiş şekilde girmeyi düşünüyoruz. 1 Kasım seçimleri sonrası ülkemizin 1 ya da 1,5 yıl sonra yeniden bir seçime gideceğini düşünüyoruz. Biz, bir ya da 1,5 yıl sonra yapılabilir düşüncesi içinde olduğumuz seçime girmek istiyoruz. Partimize karşı gençlerden yoğun talep alıyoruz." dedi.

BAĞIMSIZ ADAY OLACAK MI?
Osman Pamukoğlu'nun yeniden bağımsız milletvekili adayı olup olmayacağı ise henüz açıklanmadı.
Editör: Vitrin Haber