Sinop Ülkü Ocakları Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen anma programına Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, Boyabat İlçe Başkanı  Osman Tuncay, Ülkü Ocakları İstanbul Maltepe İlçe Başkanı Enes Er ve yönetimi, Ülkü Ocakları Durağan İlçe Başkanı Hakkı Keleş ve beraberindeki heyet ile MHP Saraydüzü İlçe Başkanı Ferdi Canoğlu ve Ülkücüler katıldı. İlk olarak Ülkücü Şehit İbrahim Koç’un kabri başında dualar eden katılımcılar daha sonra Saraydüzü Asarcık Kazaklı Köyü Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif programına katıldı. 

Program sonrasında şehidin ailesine ziyaret gerçekleştiren Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle ve beraberindeki heyet kederli şehit ailesine Kuran-ı Kerim ile Türk Bayrağı hediye etti. Burada kısa bir konuşma yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle, Ramazan ayında namazını kılmaya giderken şehit olan Ülkücü büyükleri İbrahim Koç’u hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Karagülle; “29 Temmuz 1980’de şehadet şerbetini, teravih namazına giderken içen, Saraydüzü'nün Ülkücü büyüğü İbrahim Koç’u, şehadetinin 37. yılında Saraydüzü’ndeki kabri başında andık. O dönem İstanbul’un Gültepe semtinin Yahya Kemal Mahallesinde ikamet etmekte olan Şehit İbrahim Koç, abdestini almış Teravih namazını eda etmek üzere Tanrı Över Camii’ ye doğru yol almışken, avlu girişinde terörist militanlar tarafından üç kurşunun hedefi olmuştur. Ağır yaralan ülküdaşımız olay yerinde şehit oldu. Daha sonra şehidin naaşı memleketi Sinop’un Saraydüzü ilçesindeki aile kabristanlığına defnedildi. Türk-İslam davası uğruna can veren bu büyük ismi asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

ŞARTLAR HER NE OLURSA OLSUN, DAİMA YANINIZDAYIZ 
Ülkücü şehit İbrahim Koç’un ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerini ileten, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Karagülle, Koç’un ailesinin daima yanında olduklarını ifade etti.

Karagülle; “Türk milleti, engin bir kültür ve medeniyet ışığında 4000 yıllık kahramanlık serüveniyle her türlü şer odaklarına verdiği mücadelelerle bizlere bu coğrafyaları bahşetmiştir. Geçmişten günümüze bizde vatan, millet, bayrak ve ezan uğruna can vermenin adı öyle kuru kuruya ölüm değil, şehadet olmuştur. Şehadet ise ayrılık değil, vuslat olmuştur. Bugün, “Bir Türk dünyalara bedeldir!” düsturundan hareketle, 27 yıl önce şehadet şerbetini içerek vuslata eren Şehit İbrahim Koç ağabeyimizi anmak üzere bir araya geldik. Üzerinden kaç yıl geçerse geçsin Ülküdaşımızın şehadet ateşi ilk günkü tazeliğiyle Türk milletinin bağrını yakmaktadır. Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Çakıroğlu’na Türk-İslam davası uğruna can verme sırrına ererek şehadet şerbetini içen, gül bahçesine koşarcasına şu kara toprağa ecelsiz giren tüm Ülkücü, asker, polis ve sivil şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Peygamber Efendimizle (s.a.v) Firdevs cennetinde komşu olmalarını temenni ederek bu kutlu organizasyonu gerçekleştiren Ülkü Ocakları Boyabat İlçe Başkanı Osman Tuncay ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Başta Türk milleti olmak üzere gerçekleştirilen programda desteklerini esirgemeyen  şehidimizin Oğlu Mustafa Koç ve torunu  Dilek Ürün Karadağ’a ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ahde vefa imandandır!” diye konuştu. 


 
Editör: Vitrin Haber