CHP Sinop Kadın Kolları tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" protestosu Sinop Uğur Mumcu Meydanında yapıldı. 

Basın açıklamasına katılan CHP Kadın Kolları üyeleri "İstanbul Sözleşmesi Bizim, Vazgeçilmiyoruz" yazılı pankart açtı. Kadın Kolları Başkanı Necla Topal'ın okuduğu açıklamada, 30 Nisan tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nin 1 Temmuz'da feshedileceği vurgulandı. Açıklamada, "Fesih kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nden değil, önümüzden çekilin" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, kadına yönelik şiddeti durdurmak ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak amacıyla, Genel Merkezi’mizde 7/24 faaliyet gösteren bir çağrı merkezi kurduk. 444 82 85 numaralı hattımız kanalıyla şiddet mağduru kadınlara, istismara uğrayan çocuklara ve ailelerine, 81 ilde hizmet veriyoruz. Barolarla imzaladığımız protokoller çerçevesinde ücretsiz hukuki destek sunuyoruz. PDR ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, ücretsiz psikolojik rehberlik hizmeti veriyoruz. Ayrıca bazı illerde iş ve eğitim desteği sunuyoruz. Sosyal Güvenlik Mevzuatı, İş Kanunu ve Vergi Mevzuatı hakkında da bilgilendirme hizmeti verdiğimiz iller bulunuyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu yerlerde, şiddet gören kadınların barınma ihtiyacını karşılıyoruz. Sözleşmenin fesih kararının ardından, YaşamHak otobüsümüzle yollara çıktık. Türkiye’yi adım adım gezerek kadınlara haklarını ve İstanbul Sözleşmesi’nden neden vazgeçmediğimizi anlatıyoruz. Gittiğimiz her yerde, şiddet mağduru  kadınlarla buluşuyor ve ülkemizdeki kadınların yaşadığı şiddetin tolere edilemez olduğunu görüyoruz.

Şu da bilinmelidir ki; İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir şekilde fesih edilecek olursa, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize verdiği bir söz var: İktidara geldiğimizde, ilk bir hafta içinde Sözleşmeyi tekrar yürürlüğe koyacak adımları atacağız. Kimse biz kadınların örgütlü gücünü hafife almasın. Mücadelemiz 1 Temmuz’a kadarki sıkışık zaman dilimi ile sınırlı değil. 1 Temmuz’dan sonra da mücadelemiz devam edecek"