Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Başkanı Yüksel, Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yüksek puan almalarına karşın, sözlü mülakatlarda düşük puan verilerek kamu görevine atanamayan mülakat mağduru gençlerin talepte bulunması halinde, İl Hukuk Komisyonu üyesi avukat partililer ile birlikte kendilerine her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. 

Yüksel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Mağdurlara ulaşmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. CHP olarak mağdur olan tüm öğretmenlerimizin yanındayız. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olur mu? Bereket olur mu? Bin bir emek vererek bileğinin hakkı ile sınavda başarı sağlayan bu çocukların hayalini, geleceğini çalmak kimin hakkıdır? Buna hepimizin itiraz etmesi lazım. Yazıktır, günahtır” 

CHP Sinop Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya ise "Öğretmen olabilmek için KPSS sınavına giren binlerce öğretmenimiz henüz mesleğe girerken adaletsizlik ile bir tarafa yakın olmak ile karşı karşıya bırakılmaktadır. KPSS sınavında başarılı olduğu halde mülakatta haksız şekilde elenip ataması yapılmayan öğretmenlerimizin yanında olmak, onların hakkını savunmak biz hukukçuların asli görevidir. 
Ülkemiz tarihinde ki en büyük siyasal kadrolaşma son 19 yılda gerçekleşmiştir. Ne yazık ki liyakatin ve bilginin yerini siyasi iktidara yakınlık almış olup, bu haksızlıklar silsilesinde doğrudan mağdur olan başarılı öğretmenlerimizin yanı sıra ülkemiz ve vatandaşlarımız olmaktadır. Mülakatlarda ki adaletsizlik ve kurumsallıktan uzak yapı, siyasi iktidarın eğitime ve gençlere verdiği değeri açıkça ortaya koymaktadır. Öğretmenlerimizin henüz mesleğe başlamadan evvel, bir siyasi görüşün içerisinde yer almaya zorlanması, başarılı nesiller yetiştirilmesi için liyakatinin ve bilginin değerlendirilmemesi, ülkemiz ve geleceğimiz için ciddi bir tehlikedir. Siyasi görüşü ne olursa olsun, haksızlığa uğrayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP Sinop İl Hukuk Komisyonu üyesi avukatlar olarak yanında olduğumuzu her platformda belirtiyoruz. Mülakat nedeniyle mağdur olan öğretmenlerin yanında olduğumuzu ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” diye konuştu. 
 

Editör: Vitrin Haber