Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ‘Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler’ adıyla düzenlediği bölge istişare toplantılarının 6.'sı Sinop ile birlikte 10 ilin katılımıyla Amasya’da gerçekleştirildi. 12 Haziran Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, il yönetim kurulu ve ilçe başkanlarıyla birlikte katılım sağladı.

Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, “Önümüzdeki süreçte alınan tedbirler sayesinde enflasyon da düşecek, vatandaşımızı rahatsız eden hayat pahalılığı sorun olmaktan inşallah çıkacaktır” dedi. 
Gelinen noktada korona virüs (Covid-19) salgına bağlı bazı sorunların devam etse de üretim çarklarının tüm hızıyla dönmeye başladığına değinen Genel Başkan Yardımcısı Aksu, “Ekonomi büyümüş, ihracatta rekorlar kırılmış, ticari hayat hareketlenmiş, dış ticaret açığımız azalmış, tüm bu gelişmeler istihdama da yansımış, ekonomiye olan güven artmıştır” diye konuştu.

Atılması gereken ilave adımlardan birinin de salgının yanı sıra, kuraklık, su sorunu, yüksek girdi fiyatları, ürünlerin pazarlanmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle çiftçimizin yaşadığı sorunların çözümüne ilişkin olduğunu vurgulayan MHP’li Aksu, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak ekonomi politikalarının merkezine insanı koyan, eşitlik, ahlak ve adalet ilkelerini gözeten bir yönetim anlayışıyla toplumsal refahın artırılmasını öngörüyor ve bu doğrultuda gelişmeleri yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gündeme dair konuların görüşülerek istişare edildiği toplantıda Milletvekili Ahmet Özyürek, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, MHP İl Başkanı Şuayip Ak ile MYK üyeleri de konuşma yaptı.

Toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, "Bizleri Amasya’da ağırlayan Amasya İl Başkanı Şuayip Ak ve Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen toplantı organizasyona destek ve emek veren ve Sinop'tan katılım sağlayan tüm dava arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum" dedi.


 

Editör: Vitrin Haber