CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Sinop Kent meydanı projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 50 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan proje ile ilgili ihalenin alelacele, yangından mal kaçırır gibi yapıldığını belirten CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, hiçbir Sinoplunun projenin içeriğinde ne olduğunu tam olarak bilmediğini söyledi. Ayhan; “İhale yapılmadan önce Sinoplu’nun görüşü alınmadığı gibi, yapıldıktan sonra da yeterli bilgilendirme yapılmamıştır. Proje kapsamında yıkılan eski Ağız ve Diş Hastanesinin yerine proje sebebiyle dükkanını boşaltmak zorunda kalacak Özel İdare kiracısı, kale surlarının dibindeki esnaflar için bir bina yapıldığı söylenmektedir. 

Ortada henüz meydan yok, meydan projesi için sadece bir tane bina yıkılabilmiş, onun da yerine hemen yeni bir bina dikiyorsunuz? Bu nasıl bir meydandır, bu nasıl bir meydan projesidir? Ayrıca Sinop Belediyesince mühürlendiği söylenen bir inşaat nasıl devam edebilmektedir? Yapılmakta olan çarşı/bina ismi neyse, neye göre planlanmıştır? Boşaltılacak dükkan sayısından daha fazla dükkan yapılacağı söylenmektedir? Bu dükkanlar kimlere söz verilmiştir de, daha ortada meydan yokken meydanın ortasına aceleyle bina dikilmektedir? Yine mi öncelik rant?” dedi.

TARİH KATLEDİLMEKTEDİR
Ağız ve diş sağlığı binasının yıkımı ardından alanda tarihi yapılara rastlanıldığını hatırlatan CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, alana yapılması planlanan yeni bina nedeniyle tarihi kalıntıların katledileceğini söyledi. Yüksel; “Bu yapı, Sinoplularda her yönüyle rahatsızlık yaratmıştır. Üstelik altında yer alan tarihi yapılar, mozaikler sebebiyle de tarih katledilmektedir.

Hiçbir şey için geç değil. Proje revize edilebilir. Yetkililere ve iktidar partisi yöneticisi arkadaşlarımıza sesleniyorum; Öncelikle projenin içeriğini tüm ayrıntıları ile Sinoplu ile paylaşın. Sinop halkı tartışsın, alternatif öneriler ortaya konulsun. Sonra Sinop Meydanına sandıkları koyalım, oylayalım. Bir nevi referandum yapalım. Sinop Meydanının nasıl olacağına Sinoplu karar versin. Ağız Diş Sağlığının yerine yeni bir çarşı yapılsın mı yapılmasın mı, Şehir Kulübü yanındaki otopark kaldırılsın mı kalsın mı, Melia Kasım ‘ın olduğu yer yeşil alan mı olsun başka bir şey mi? Buyurun hepsini Sinoplu’ya soralım. Yok o onu söz vermiş, bu bunu söz vermiş, bırakalım bunları. Kentin kaderini kentin halkı çizsin. En demokratik yol budur. Böyle olursa, kimse ne itiraz edebilir ne kızabilir. Hodri Meydan, Sinop Meydan…
 

Editör: Vitrin Haber