21 üyeli Sinop İl Genel Meclisinin Sinop Merkeze ait 4 sandalyesini AK Parti ve CHP 2'şer sandalyeyle paylaştı. Buna göre AK 
Parti'den Yakup Üçüncüoğlu ile Fatih Özçelik, CHP'den ise Mustafa Erdal Uzun ve Canan Atabek İl Genel Meclisinin Sinop üyeleri oldu. CHP'li Canan Atabek ise Sinop'ta ilk kadın il genel meclisi üyesi unvanına sahip oldu. 

SİNOP'TA MECLİSE GİREN ÜYELER

Yakup Üçüncüoğlu - AK PARTİ

15 Eylül 1967' de Sinop doğdu.  
İlk, orta ve lise öğrenimini Sinop'ta tamamlamıştır. Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünde eğitim gördü. Sinop'ta 
Uzun süre esnaflık yaptı. Gençlik yıllarından itibaren spor ve sosyal hayatla iç içe bir yaşamı tercih etti. Bir süre Bilardo 
Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halen de birçok spor federasyonunda üst kurul delegeliği görevini yürütmekte.  
Çeşitli kulüplerde sporcu ve yönetici olarak bulundu, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı. Türk Kızılayı Sinop Şubesi, Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesi gibi önemli birçok sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulundu. 
Halen Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanlığını yürütmekte.  Siyaset hayatına 1989 yılında başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) teşkilat başkanlığı ve il başkanlığı görevinde bulundu.  AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği Siyaset Akademisini başarıyla bitirdi. 2011 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Sinop İl Genel Meclisi Aday Adayı Gösterildi. Yakup Üçüncüoğlu evli ve 3 çocuk babası.

Fatih Özçelik - AK PARTİ

Mobilyacı bir babanın 3 oğlundan ilk çocuk olarak 1978 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sinop'ta tamamladıktan sonra 1999 yılında Sakarya Üniversitesi Elektrik bölümünü, 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi ve şuanda Sinop Üniversitesinde Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi üzerine Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir. 
Askerliğini Hava Kuvvetlerinde kısa dönem olarak tamamlamıştır. Sinop Sanayi sitesinde iş hayatına başladı. Ülker firmasında önce pazarlamacı daha sonra bölge müfettişi ve çeşitli illerde bölge yöneticisi olarak çalışmıştır. Şu anda kendi firmasında perakende ve toptan gıda işi yapmaktadır. 2011 yılında Ak Parti Sinop Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarak seçildi. 
2014 yılında Yerel Seçimlerde Belediye Meclis üyesi adayı oldu ve aynı yıl 5. Olağan kongrede Merkez İlçe Başkanı oldu. 
2017 yılında Büyük Olağan kongrede tekrar Merkez ilçe Başkanı olarak seçilerek 2 dönem Merkez İlçe Başkanlığı yapmıştır. 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Sinop Merkez İl Genel Meclisi Adayı olmuştur. Orta derece Fransızca biliyor olup, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Mustafa Erdal Uzun - CHP


1961 yılında Sinop'un Sinecan köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sinop'ta tamamladıktan sonra askerlik görevini İstanbul Selimiye Kışlasında yaptı. Askerlikten sonra girdiği Sinop Karayolları 78. Şube Şefliğinde 25 yıl işçi olarak çalıştı. 
Karayolları 78. Şube Şefliğinden 2018 yılında emekli oldu. 2014 yerel seçimlerinde üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nden İl Genel Meclisi üyesi seçildi. İl Genel Meclisinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliği görevine seçildi ve halen bu görevi yürütmekte. 31 Martta yapılan mahalli idareler seçimi öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nden, eğilim yoklamasıyla tekrar İl Genel Meclisi üyesi adayı seçildi. Kafder ve Emekli-Sen üyesi, evli ve iki çocuk babası. 

CANAN ATABEK - CHP


1962 yılında Sinop'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi Ev Ekonomisi Bölümünden mezun oldu. Memur olarak PTT'de göreve başladı. PTT'de son iki yıl Personel Müdürü olarak hizmet verdi. 23 Yıllık hizmetten sonra bu kurumdan emekli oldu ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olduktan sonra parti içi faaliyetlere katıldı. Sinop Merkez ilçe yönetiminde yöneticilik ve ilçe Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini yaptı. Daha sonra Sinop İl Kadın Kolları Başkanı seçildi. 

2015 yılında yapılan 35. Olağan İl Kongresinde Barış Ayhan'ın İl Başkanlığında oluşturulan İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisinden, eğilim yoklamasıyla İl Genel Meclisi üyesi adayı seçildi. ÇYDD üyesi, evli ve iki kız çocuk annesi.
 

Editör: Vitrin Haber