Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sinop Merkez İlçe Kongresi, belediye toplantı salonunda yapıldı. Divan Başkanlığını DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Bünyamin Ünlü'nün yaptığı kongrede, divan başkan yardımcılığını Suat Işıkalan, divan üyeliklerini ise Remziment Özcan, Oğuzhan Erdoğan ve Çağrı Çal yaptı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından faaliyet ve gelir-gider raporları ibraz edilerek oylandı. 

PARTİMİZİ TÜRKİYE'YE ANLATACAĞIZ
Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde katılımcılara hitap eden DEVA Partisi Sinop Merkez İlçe Başkanı Recep Gürhan Güleç, partinin tüm ülke genelinde hızla teşkilatlandığını söyledi. 
Güleç: "Memleketimize, milletimize deva olmak için kurulan partimizin su damlacıkları Sinop ve ülkemizin dört bir yanında toprağa düşerek filiz vermeye başladı. Değerli büyüklerimizin fedakarca çalışmaları süresinde Korona virüs salgınına rağmen ülkemizin tamamında teşkilatlanmamızı tamamlamak üzereyiz. Genel seçimlere katılım şartını karşılamak üzere kongremizi yapıyoruz. Pandemi döneminde kısıtlı imkanlarla zamanla yarışarak yürüttüğümüz bu kongre sürecinden sonra inşallah sahalara ineceğiz. Yapacağımız toplantılarla halkımızın yanında olacağız. Gönül sofralarına oturup dertleriyle dertleneceğiz. Halkımızın her türlü derdini, partimizi Türkiye'ye anlatacağız" dedi.

ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ
Konuşmasında hükümeti ve politikalarını eleştiren Recep Gürhan Güleç, sorunların DEVA ile ortadan kalkacağını kaydetti. 
Güleç: "Her kapıyı çalacak, her eli sıkacak, her gönüle girip bütün halkımızı kucaklayacağız. Kimseyi ötekileştirmeyecek, gönül kırmayarak, istişare ve uzlaşmadan yana olacağız. En çok kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için çaba göstereceğiz. Kadının ekonomik ve siyasi hayata hak ettiği seviyelerde katılımı öncelikli hedeflerimizdendir. Gençlerimize hak ettiği şekilde özgür, müreffeh bir hayatı, adil bir gelir paylaşımını sağlayacağız. Barış ve kardeşlik ortamını, güven ve huzur ikliminde geliştireceğiz" diye konuştu. 

SİNOP'TA TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Konuşmasına kongreye katılan hazirunu selamlayarak başlayan DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 
Sinop'ta büyük bir hızla teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: "Zor günlerden geçtiğimiz bir dönemde sorumluluk duygusuyla hareket edip güzel şehrimize ve memleketimize DEVA parolasıyla 25 Haziran 2020 tarihinde görevlendirme yazımızla yola çıktık. Günlerce süren hazırlık çalışmalarımız sonucunda Sinop merkez ilçe, Durağan ve Türkeli ilçelerimizde teşkilatlanma çalışmaları bitmiş olup, diğer ilçelerimizde de teşkilat çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Onların da en kısa zamanda kuruluş işlemlerini yaparak kongre sürecimizi başlatacağız. Kuruluşu gerçekleşmiş olan il ve ilçe teşkilatlarımızı, evrensel ve ahlaki normlara sahip, işini iyi yapan, ehil insanlardan oluşturduk. 
 Toplumumuzun çok farklı kesimlerinden gelen, çok sesli, geniş temsiliyeti olan ve ortak akılda buluşan bir ekip olduk. Şimdi de kongre süreçlerine başladık. DEVA olarak sizlerle birlikte bu kutlu davamızın, ilkini Durağan ilçemizden başlatmış olduk. Bugün de merkez ilçe kongremizi sizlerin katılımıyla gerçekleştirmiş olacağız. Sonra da tarihlerini aldığımız diğer ilçelerimizin kongrelerini tamamlayarak, il kongremizi de yapmak istiyoruz. Allah nasip ederse, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın katılımı ile Kasım ayının ortalarında il kongremizi yapmış olacağız.  

İlk defa siyasete girmiş bir kardeşiniz olarak, ekonomik buhranın, siyasal ve sosyal krizin yaşandığı bir dönemde Deva Partisi umudumuzu yenilemiştir. Türkiye'nin bu kutuplaştırıcı siyasetinden bıkmış, korku siyasetinden nefret etmiş bizler için, bir umut olan DEVA Partisi, şu anda birçok il ve ilçelerinde kongrelerini gerçekleştirmeye başlamıştır. Bizler DEVA Partisi olarak, her görüşten, her düşünceden ve her partiden birlikte yürüyeceğimiz ekip arkadaşları arıyoruz. Sadece iki büyük kriterimiz var; ilki liyakat diğeriyse, iyi ve dürüst insan olmak". 

YENİ YÖNETİM
Yapılan konuşmalar ardından seçimlere geçildi. Kongreye tek liste olarak giren mevcut başkan Recep Gürhan Güleç güven tazeleyerek tekrar merkez ilçe başkanlığına seçildi. 
Güleç başkanlığında oluşan yeni yönetimde ise şu isimler yer aldı: Ömür Ferhat Soner, Atilla Saral, Mustafa Selçuk, Sibel Yütük, Metehan Öz, İrfan Çetin, Oğuzhan Çakır, Naile Hızarcı, Ali Avcı, Mine Usta, Muhammet Yüksek, Musa Özgün, Merve Saraç ve Sezer Baş.
Kongreye İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ile DEVA Partisinin teşkilat mensupları katıldı. 

Editör: Vitrin Haber