CHP eski İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, görevden alındığına dair haberlere tepki gösterdi. Yüksel, il yönetiminden 16 kişinin istifasıyla birlikte yönetimin doğal olarak düştüğünü dile getirdi.

Kendisinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Avukat İnan Savaş Yüksel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "CHP Sinop İl Yönetim Kurulu 1 başkan ve 30 üye olmak üzere 31 kişiden oluşmaktadır. 
16 il yönetim kurulu üyemiz 24 Haziran Cuma günü bizzat İl Başkanlığımıza istifa dilekçelerini vermişler, yarıdan bir fazla kişi istifa ettiği için CHP Tüzüğü gereği, CHP Sinop İl Yönetim Kurulu düşmüştür. 
27 Haziran Pazartesi günü CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından, yeni İl Başkanını ve İl Yönetim Kurulunu seçecek ve en az 15 en çok 45 gün içerisinde gerçekleştirilmek zorunda olan Olağanüstü İl Kongresini toplamak üzere 7 kişilik Geçici Kurul atanmasına karar verilmiş, bu karar bugün itibariyle İl Başkanlığımıza ulaşmıştır.

Gerek bu istifaları Genel Başkan Yardımcımızın gelişimden 1 gün evvel basına sızdıranlar, gerek yukarıda anlatılan durumu “İl Başkanı Görevden Alındı” şeklinde basına yansıtmaya çalışanlar; yarattığınız kaos ortamı yetmedi mi? Bir de yanlış bilgi servis etme telaşı neden? Beni bu şekilde itibarsızlaştıramazsınız. En kısa sürede basın açıklaması yaparak kamuoyunu aydınlatacağım, artık bazı şeyleri anlatmak gerekiyor galiba… 

Editör: Vitrin Haber