Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 8. Sinop Olağan İl Kongresi Dolunay Oteli salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede konuşan BTP Genel Sekreteri Avukat Mustafa Pak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Merhum genel başkan Prof. Dr. Haydar Baş'ın "Hoş Geldin Atatürk" adlı eserinden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Pak, son günlerde ülke gündeminde olan "ekonomi" üzerine değerlendirmelerde bulundu ve Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modelinden örnekler verdi.

Milli Ekonomi Modelinin aynı zamanda parti programında yazılı olduğunu, dünyada BRİCS ülkelerinde, başta Rusya ve Çin olmak üzere uygulanarak neticelerinin alındığını belirten Mustafa Pak, kısaca modelin tarifini yaptı. 

Pak: "Milli Ekonomi Modeli, insanların sınırlı ihtiyaçlarının sınırsız kaynaklardan karşılanması ilmi ve Ülkelerin gerektiğinde her türlü  mal ve hizmeti üretebilme gücüne sahip olması, iç ve dış harcamaların borçlanmadan temin edilebilmesinin adı ve formülüdür" dedi.  
BTP Genel Müfettişi Dr. Salih Türkyılmaz ve MYK Üyesi Dr. Şenol Şensoy'da konuşmasında güncel konulara değindi.

Yapılan konuşmalar ardından seçimlere geçildi. Tüm delegelerin oyunu alarak yeniden İl Başkanlığına seçilen Ayhan Kul teşekkür konuşması yaptı.

Konuşmasına BTP'nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ı anarak başlayan Kul konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti. "Gençleri dünyada ve ülkemizde en genç genel Başkan Av. Hüseyin Baş ile birlikte siyaset yapmaya davet ediyorum" diyen ve ekonomi konusunda konuşan Ayhan Kul, yine Prof. Dr. Haydar Baş'ın; "İşlenmemiş haliyle 3 katrilyon dolar yer altı kaynağına sahip olan ülkemizde fakirlik kader değil yöneticilerin beceriksizliğidir" sözlerini hatırlattı. 

YENİDEN BTP SİNOP İL BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN AYHAN KUL KİMDİR?
Ayhan Kul 1954 yılında Trabzon/Vakfıkebir’de doğdu. Giresun Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Ayhan Kul, TMO da Alım ve Muhafazacı olarak otuz yıl hizmetten sonra 2006 yılında emekli oldu. Kul, BTP den iki dönem Sinop Milletvekili adayı oldu.

 

Editör: Vitrin Haber