Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti), kongre süreci aralıksız devam ediyor.

Sinop'ta da bu yöndeki çalışmalar sürerken, sürece ilişkin ilk açıklama AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü'den geldi. AK Parti Genel Merkezinin aldığı nihai karar doğrultusunda, 7 ilçenin mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam etme kararı aldıklarını belirten İl Başkanı Ali Çöpçü bu doğrultuda; Sinop Merkez İlçe, Ayancık, Boyabat, Dikmen, Durağan, Saraydüzü ve Türkeli ilçelerinde ki mevcut başkanlarla kongreye gidileceğini duyurdu. Çöpcü, Erfelek ve Gerze ilçelerinde ise teşkilat ve genel merkez ile yapılacak istişareler sonucu yeni isimlerin belirleneceğini açıkladı.

İLK İKİ KONGRE 16 EYLÜL'DE
Delege seçimlerinin tamamlandığını ve her ilçede 400 delegenin seçildiğini kaydeden Çöpcü, açıklamasına şöyle devam etti; "Partimizin kuruluşundan bugüne kadar tavandan tabana değil, tabandan tavana hareket edebilmesiyle milletimizin partisi olma özelliğini taşıyan AK Partimiz bu anlayışla yenilenme ve tazelenme sürecimiz olan 6.olağan kongremizde mevcut başkanlarımız üzerinde istişareler bulunarak, 2019, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize odaklı karalar verilmiştir. Bu kapsamda 16 Eylül'de Boyabat ilçemizde Ferhat Yıldız ve Saraydüzü ilçemizde Muammer Yıldız, 17 Eylül tarihinde Dikmen ilçemizde Hüseyin Türkmen, 23 Eylül'de Merkez ilçemizde Fatih Özçelik, 24 Eylül'de Durağan ilçemizde Ahmet Usta, 30 Eylül'de Ayancık ilçemizde Yılmaz Özünlü ve Türkeli ilçemizde de Adem Ünal ile birlikte yola devam edeceğiz"

İKİ İLÇEDE YENİ İSİMLER BELİRLENECEK
Görev değişikliği yapılan Erfelek ve Gerze ilçelerinde yaşanacak süreç hakkında da bilgi veren AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, "Görev değişikliği olan Erfelek ve Gerze ilçelerimizde teşkilatlarımızla ve genel merkezimizle istişareler sonucu yeni belirlenecek dava arkadaşlarımızla hedeflerimize doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. 6. Olağan kongremizin ülkemize, milletimize, partimize, ilimize, ilçelerimize ve teşkilatlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber