CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker 24 Haziran seçimlerinin tek galibi demokrasi olmalı dediği açıklamasında iktidarı da sert bir dille eleştirdi.

Eker, seçimler yaklaştıkça devlet gücü ile kamuoyu üzerinde baskı oluşturulduğunu kamu kaynaklarının iktidar cephesi tarafından seçim malzemesi edilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Eker; “uzun zamandan beri gündemde olmayan her yıl yılbaşlarında başlayan İŞKUR yine seçim arifesinde iktidarın baskı aracı, sömürü aracı olarak vatandaşımızın önüne sürülmüştür. Bu gün belirli sayıda alımlar için kayıtların başladığı İŞKUR seçim sonrası ve seçim öncesi insanımızın ekmek umudunu oya tahvil etmek için devreye girmiştir. Umut ediyoruz ki İŞKUR alımları adil ve her kesime eşit uygulanır. Vatandaşlarımız arasında ayrımcı, oy hesabı güdülerek yapılan bir seçim yatırımı olmaz. İşe ihtiyacı olanların, evine ekmek getirme derdinde olanların derdine çare olan esnafı da bitirmeyen ona yük olmayan bir uygulama ile karşılaşırız. Ekonomik zorluk çeken insanımızın umudu haline gelen ve her yıl iktidar tarafından balık tutmayı öğretmek yerine balık vererek insanımızı bir ekmeğe muhtaç eden zihniyet bunu oy aracı olarak kullanmaktan vazgeçmelidir” dedi.

İŞKUR’U YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ!
Eker, İŞKUR’da alımların yakında takipçisi olacaklarını belirterek; “İŞKUR alımı yapacak kurumları uyarıyoruz. Bilgisayarları kapatarak, kayıt yok diyerek ya da noter denilerek belirlenmiş insanların işe alınmasına çalışmak gayri ahlaki bir tutum, vatandaşlar arasında ayrımcılıktır. Bu durumu yakından takip edeceğiz. Biz insanlarımız arasında ayrımcılık yapanlarla mücadele ederken siyasi tercihleri nedeni ile ekmeğinden olan tüm insanlarımızın yardımcısı olacak onların hak ve hukuklarının korunması hususunda elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz ”dedi.

METAL YORGUNLUĞU İKTİDARI KÜFLENDİRDİ, KÜFLERİ ÇÖZMEYE GELİYORUZ!
24 Haziran’a demokrasi dışı müdahalelere müsaade etmeyeceğiz diyen Eker; “Kamu kaynaklarının, kamu gücünün bürokrasinin vatandaşımıza adil ve eşit olmasını istiyoruz. Unutmasınlar makamlar geçici, siyasi iktidarlarda gidicidir. Kaldı ki son kullanma tarihi 24 Haziran olan AKP iktidarı, bozulmaya yüz tutmuş,  metal yorgunluğu nedeni ile küflenmiştir. 24 Haziran’da küfleri çözmeye geliyoruz. Ekonomik çarkların tekrar dönmesi, insanımızın yeniden devlete ve adalete güven duyması için genel başkanımızın dediği gibi milletimiz 2D’yi oylayacak, Dikta yani tek adamdan yana değil demokrasiden yana tavır alacaktır” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber