İYİ Parti Sİnop İl Başkanı Yılmaz Şanlan yaptığı açıklamada, Sinop'ta bir taraftan koronavirüs tedbirleri alınırken, diğer taraftan fabrikalar da fabrikalarda hala çalışmaya devam eden işçilerin büyük risk oluşturduğunu kaydetti. Şanlan ayrıca Sinop OSB'de bazı tekstillerde pozitif vakaların çıktığı duyumlarının da alındığı kaydetti.

Yılmaz Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Dünyalı tehdit eden salgın hastalık koronavirüs nedeniyle ülke genelinde tedbirler arttırılırken, sürekli 'evinde kal' çağrısı yapılırken, ilimizde de ilçeler arası gidişler gelişler yasaklanmışken, ne yazık ki toplu işçi çalıştıran tekstiller, fabrikalar çalışmaya devam etmektedir. 

SİNOP OSB'DE POZİTİF VAKA İDDİALARI VAR
Sinop organize sanayisinde faaliyetini devam ettiren bazı tekstiller de pozitif vakaların ortaya çıktığına dair iddialar var. Patronların para kazanması insan sağlığından daha önemli değildir. Bu konuda yetkililerin derhal önlem alması gerekmektedir. Sinop'ta gözden kaçan, yada göz yumulan bu tip toplu çalışılan kuruluşlara biran önce takip başlatılıp, önlem alınmazsa ve vaka sayılarının artması durumunda bunun vebalini hiç kimse taşıyamaz.

Daha öncede yaptığımız üzere, Tüm hemşehrilerimizin tedbirlere uymasını hijyen kurallarına dikkat etmesini bekliyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber