İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Açıklamasına Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen askerimize rahmet dileyerek başlayan Şanlan: "Her şeyden önce geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen askerimize Allah’tan rahmet, ailesi ile yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yine pandemi sürecinde Covid-19 nedeniyle 10 Ocak 2021 tarihi itibariyle hayatını kaybeden 125 hekim, toplamda 328 sağlık çalışanına rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

Yılmaz Şanlan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in sürekli olarak ortak aklın hakim olması yönünde yapmış olduğu açıklamalar, AKP tarafından gereksiz bulunmuştur. Devletin içerisinde bulunduğu iç ve dış sorunlara karşı Sayın Meral Akşener’in memleket masası kurulması tavsiyesine ise yine 'siz bilmezsiniz biz ne dersek o olur' anlayışıyla yaklaşılmıştır. Fakat iç veya dış siyasette sıkıntı yaşandığı zaman AKP’nin ilk yaptığı şey ise muhalefete sığınmak olmuştur. Bunun en güzel örneği ise hain 15 Temmuz kalkışması sonrasında meydana gelmiştir. AKP’nin bu tutumu ülkemize büyük zararlar vermekte ve telafisi zor sonuçlar oluşturmaktadır"

Rektör atamalarını da eleştiren İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Sinop'taki atamanında yanlı olduğunu savundu.

Şanlan: "AKP il yönetimini de buradan uyarmak istiyoruz. 'Biz istedik olacak, biz ne dersek o olacak' demek yerine ortak aklı devreye sokmanız gerekmektedir. Tabi bu sözde olmamalıdır. Çünkü bundan önce ortak akıldan, birlik ve beraberlikten ne zaman bahsettilerse peşi sıra aksi davranışları görmemiz uzun sürmedi. Bizler İYİ Parti ailesi olarak ortak aklın önemini biliyoruz ve buna özen gösteriyoruz. Hem ülkemizde hem de Sinop ilimizde alınacak kararların ortak olması gerektiğini biliyoruz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber