İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, kentte süren Meydan Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şanlan, yaz başına kadar bitmesi gerekirken projenin hala bitirilememesine ve bölgede yaşayanların toz içerisinde kalmasına tepki gösterdi.

Söyledikleri sözlerin, yaptıkları açıklamaların muhataplarına tesiri olmadığını ileri süren Şanlan sözlerini şöyle sürdürdü: "Söylediklerimizin muhataplara tesiri olmasa da,  susmaya gönlümüz asla razı değildir. Doğru yapılan, faydalı olan her icraatı takdir ettiğimiz gibi yanlış yapılan, hesapsız kitapsız yapılan her uygulamaya da tepkimizi eleştirilerimizi ve önerilerimizi bildirmek bizim hem insani hem de siyasi görevimizdir.

İlk başta kamuoyunun meydan projesi diye bildiği, yarı yolda da hemşehrilerimizin millet bahçesi olduğunu öğrendiği proje üzerine bir kaç kelam etmek istiyorum.

İktidarın Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu millet bahçesi projesi ilimizde de, şehrin kalbi olan lokasyonda başladı. Lakin her işte olduğu gibi hesapsız kitapsız başladı. Günümüz teknolojisi ve imkanları ile iki ayda bitebilecek olan yıkımlar ve imalat ne yazık ki aylardır bitmek bilmiyor.

Aylarca şehrin merkezinde yüksek tonajlı ve titreşimli iş makinaları ile hurda ayıklamayla vakit kaybedildi. Hurda ayıklama sürecinde oluşan toz toprak Sinoplu hemşehrilerimizin ciğerlerine, esnafımızın raflarına, ve tezgahlarına bulaştı. Sinop'a gelen misafirlerimiz ve hemşehrilerimizin uğrak yeri olan çay bahçelerin de esnafımız mağdur oldu.

Hurda ayrıştıran iş makinalarının oluşturduğu titreşim ve sarsıntı yolun karşısında bulunan ortalama yaşı 40 ila 50 yıl olan binaların temellerinde ve ana kolonlarında risk oluşturdu. Allah korusun henüz bir felaket yaşanmadı.

Gelelim imalat aşamasına . Şehrimizin vitrini olan iskele girişi ile yıkılan 'Melia Kasım' oteli arasındaki yola yontma taş devrinden kalan Arnavut kaldırımı diye bildiğimiz bir taş döşeniyor. Trafik akışının yoğun olduğu tonajlı iş makinalarının ve tırlarında geçtiği bu yola bu şekilde bir uygulama yapmak akıl işi değildir.

Ayrıca bahsettiğimiz bölge denize sıfır noktası olması itibari ile zaman zaman dalgalara maruz kalmaktadır. Hatta rüzgarın kuvvetli estiği dönemlerde dalgaların etkisi şehir kulübü yakınlarına kadar zemini sular altında bırakıyor. Kumlu zemin üzerine döşenen  taşlar asla doğru bir uygulama değildir. Her dalga olduğunda ve tonajlı araçlar geçtiğinde o taşlar yerinden oynar, çökme yapar. Sürekli sorun çıkartır, ve maliyete dönüşür. Projeyi çizen, uygulamaya koyan mühendislerde sahadan haberdar değillerdir. Muhtemelen proje Sinop'a hiç gelmeyen, Sinop'u bilmeyen kişiler tarafından çizilmiştir. Milletimizin ve devletimizin parası yanlış uygulamalarla çarçur edilmektedir. Milli servet iş bilmezlik yüzüne heba edilmektedir.

Sinop yap boz tahtası değildir. Sinop'un caddeleri ve sokakları deneme yanılma yolu ile inşaatçılık oynanacak alanlar hiç değildir.

Sinoplu hemşehrilerimiz ve esnaflarımızda sizlerin iş bilmezliği yüzünden zarara uğratılacak ve mağdur edilecek insanlarda hiç değildir. Hemşehrilerimize aylardır eziyet çektiren bu işin müsebbipleri sandıkta gerekli dersi alacaklardır. Şunu da söylemeden edemeyeceğim eğer ki imeci usulü kazma, kürek balyoz ve el arabaları ile yapılmış olsaydı şimdiye kadar bitmiş olurdu.

Bu arkadaşlara da tavsiyemiz yontma taş devrinden çıkıp 2022'nin teknolojisindeki inşaat uygulamalarına geçmeleridir. Biz projeye değil, ranta ve israfa karşıyız"

Editör: Vitrin Haber