İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Trabzon’da meydana gelen yangınlar nedeniyle üzüntülerini belirten Şanlan, kardeş ülke Azerbaycan'a da zafer diledi. Şanlan: "Her şeyden evvel Hatay’da, Osmaniye’de, Kahramanmaraş’ta ve Trabzon’da meydana gelen yangınlardan dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Bölgede bulunan vatandaşlarımıza öncelikle geçmiş olsun diyoruz. Bu yangınlarda sorumluluğu bulunanların bir an evvel tespit edilmesini ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bizler Azerbaycan’ı kutlu yürüyüşünden dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadık. Fakat Rusya’nın isteği üzerine Azerbaycan’ın barış masasına oturması yaşadığımız heyecan kadar üzüntüye de neden olmuştur. Bu olay bize bir kez daha göstermiştir ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Hayalimiz ebedidir. Bir gün mutlak Karadağ Türk yurdu olacaktır buna inanıyoruz. Şunu da biliyoruz ki güçlü Türk birliğinin önünde hiçbir devlet duramayacaktır" ifadelerini kullandı. 

EĞİTİM YAP-BOZ TAHTASINA DÖNDÜ
Konuşmasında 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Yılmaz Şanlan, eğitimin adeta yap-boz tahtasına döndüğünü söyledi. Şanlan sözlerini şöyle sürdürdü: "İYİ Parti olarak buradan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. 2002’den bu yana uygulanan ve yapboz tahtasına çevrilen eğitim sisteminde, hala bir arpa boyu yol alınamadığı açıkça görülmektedir. Pandemi nedeniyle başlatılan uzaktan eğitim sistemi ile eğitim öğretim devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Fakat görünen o ki Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin şartları ve mevcut yapısı hakkında yeterli bilgiye sahip değildir. Sayın Bakan Ziya Selçuk anlaşılan o ki sadece duruma bakmakla yetinmektedir. Ortaya koydukları çözümler belki Sayın bakanın kendi özel okullarının şartlarına uygun olabilir. Fakat Türkiye şartlarıyla uyuşmamaktadır. Geçen eğitim öğretim sezonu uzaktan eğitim sistemiyle nasıl kapandıysa, bu sezon aynı şekilde açılmıştır. Anlaşılan o ki yaz dönemi boyunca hiçbir çalışma ve hazırlık yapılmamıştır. Yaz döneminde uyuyan Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla uzaktan eğitimin sorunlarının giderilmesi amacıyla çalışmalara başlamıştır. Televizyonu olmayan evler, internetin olmadığı yerleşim yerlerini geçtik, sayın bakan kurmuş olduğunuz sistem alt yapı yetersizliğinden dolayı ciddi sıkıntılara sebep olmaktadır.

SİNOP'TA UZAKTAN EĞİTİM ALAMAYANLARIN TESPİTİ YAPILDI MI?
İYİ Parti olarak buradan Sinop il Milli Eğitim Müdürü’ne soruyoruz. Sinop ili ve ilçelerinde uzaktan eğitim sürecinde kaç evladımız televizyon, bilgisayar, tablet ve internet eksikliğinden dolayı eğitim alamamaktadır? Bu durumun tespiti yapılmış mıdır? Kaç evladımızın eksik olan ihtiyaçları karşılanmıştır? Merak edilen bu soruların cevaplarını sizden bekliyoruz. 

SİNOP ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS SORUNUNU HALA ÇÖZEMEDİ
Sinop ilimizin eğitim alanındaki bir diğer önemli kurumu ise Sinop Üniversitesidir. Aynı yıl kurulan üniversiteler kampüslerini, binalarını ve alt yapı sorunlarını gidererek bulundukları illere sağladıkları katkıyı sürekli artırmaktadır. Fakat Sinop Üniversitesi beceriksiz ve yetersiz idareciler nedeniyle hala bir kampüs sorununu dahi halledememiştir. Sorun bununla da bitmemektedir. Deneyimli akademisyenler ve idari görevliler sürekli olarak Sinop Üniversitesi’nden ayrılıp farklı üniversitelere gitmektedir. 2020 yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda Sinop Üniversitesi 192 üniversite arasında 145. sıradadır. Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında ise 125 üniversite arasında 93. sıradadır. Üniversitelerin 'Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet' sıralamasında ise 192 üniversite arasında 150. sırada yer almaktadır. Son olarak Memnuniyet Alan Düzey Özetlerinde ise FF ile sınıfta kalmıştır. Uluslararası İndeksli Yayın Sayısında 108 devlet üniversitesi arasında 5. olan Sinop Üniversitesi akademisyenlerinin bu memnuniyetsizliğinin sebebi nedir? Sinop İYİ Parti teşkilatı olarak bu durum hakkında Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’dan bir açıklama bekliyoruz.

AMACIMIZ SORUNLARIN GİDERİLMESİNİ SAĞLAMAK
Sinop İYİ Parti Teşkilatı olarak tek amacımız ve hedefimiz ülkemizin ve Sinop ilimizin içerisinde bulunduğu sorunların giderilmesini sağlamaktır. Bizler ülke sevdalıları olarak artık sahada tespit ettiğimiz yanlışları dile getirip, bunlara çözüm önermeye devam edeceğiz. Sürekli olarak milletimizin yanında olacağız"
 

Editör: Vitrin Haber