Saadet Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Avukat Sefa Yalın ve ilçe adayları seçim startını Sinop'un manevi önderlerinden Seyyit İbrahim Bilal Hazretlerinin türbesinde verdi. 

Saadet Partisi Sinop il Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, Sinop Belediye Başkan Adayı Avukat Sefa Yalın, ilçe belediye başkan adayları ve teşkilat mensupları dün öğlen namazında peygamber torunu Seyyit İbrahim Bilal Hazretlerinin Türbesinin de içerisinde bulunduğu Cezayirli Ali Paşa Camisinde buluştu. Kılınan namaz ardından Seyyit Bilal Hazretlerine ziyarette bulunan Saadet Partili heyet Yüce Allah'tan seçimlerin memleket için hayırlar getirmesini temenni etti.  
Daha sonra açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Avukat Sefa Yalın, bütün dava arkadaşlarına çıktıkları yolda muvaffakıyetler diledi. 

Sefa Yalın açıklamasında: "Manevi atamız olarak kabul ettiğimiz Seyyit İbrahim Bilal Hazretleri, iyiyle kötünün mücadelesinde iyinin yanında saf olabilmek için çağrıyı duyduğu anda, ne kötünün güçlü olduğuna baktı, ne de yolun ne kadar meşakkatli olduğuna baktı. Direk Allah rızası uğrunda yanındaki bir avuç Müslümanla birlikte yola revan oldu. Elhamdülillah buraya gelip şehit düştüğünde de zalime hiç bir zaman boyun eğmedi, mücadelesini sonuna kadar sürdürdü. Biz öncelikle burada metfun mezarları görüp, dünya hayatının geçici olduğunu, hepimizin öleceğini, dünyanın makam mevkilerinin boş olduğunu müşahede ediyoruz. Yine aynı şekilde atalarımızın da İslam davası uğruna nasıl mücadele ettiğini, hiç bir zaman bu mücadeleden geri kalmadıklarını, dünyalık hiç bir şey için davasını satmadığını görüyoruz. Yine ziyaretimizin ikinci sebebine gelince; Peygamberimiz 'En çabuk kabul edilen dua, müminin mümine duasıdır' diyor. Bizler dua ile her işimize başlarız. Buna mecburuz. Biz yürüyüşümüzün mübarek olması, hayırlı ve bereketli olması için öncelikle buraya dua etmek için geldik. Allah hepinizden razı olsun. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu yolda Allah hiç birimizin ayağına taş değdirmesin" diye konuştu.