Kongre öncesi İl divan toplantısı da Durağan’da gerçekleştirildi. Saadet parti kongresine Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, CHP Durağan ilçe Başkanı Mustafa Eker, Durağan’da 3 dönem belediye başkanlığı yapan eski belediye başkanlarından Ali Dalkılıç, Erbakan Vakfı Sinop İl Başkanı İsmail Teziç,  İYİ Parti Durağan ilçe Başkanı Hasan Cicioğlu, yıllarca parti müfettişliği de yapan Aydın İl Başkan Yardımcısı Şerafettin Akyüz İstanbul’da faaliyet gösteren SİMGO(Sinoplu Milli Görüşçüler) dernek Başkanı ve eski Sinop İl Başkanı Hüseyin Şeker ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İSLAM BELDELERİ KAN GÖLÜNDE DÖNMÜŞTÜR
Saadet Partisi Durağan ilçe binasında gerçekleştirilen il divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu; “İslam beldelerinin bu gün kan gölünde döndüğünü belirterek “Bugün toplum milli görüşü, adil düzeni unuttu ve hastalıklı bir toplum haline dönüştü. Bugün biz yerine hep ben denmekte ve bu da bir virüs gibi insanlığı dumura uğratmaktadır. İşte huzuru, mutluluğu unutan toplum bugün gelecek nesillerin kurtulabilmesi adına saadeti arıyor. Saadetin de tek adresi vardır o da Saadet Partisidir dedi. Görüldüğü üzere bugün İslam beldeleri kan gölüne dönmüştür. Bizler bu gelişmelerden yaşananlardan dolayı çok muzdaripiz. İşte bundan dolayı biz hem kendi toplumumuza hem de İslam topluluğuna hamilik yapmak zorundayız. Bundan dolayı insanlığın kurtuluşu için halkımıza şu formülü sunuyoruz ve diyoruz ki; Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Lider Türkiye, Yeni bir dünya Saadet Partisi olarak bizler halkımızın refahı, milletimizin huzuru ve bekası için tekrar sokaklara çıktık ve tek tek, kapı kapı, sıkmadık el bırakmayarak bunları anlatıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN BORCU 1 TRİLYON DOLARA DAYANMIŞTIR!
Yıllarca Parti müfettişliği de yapan Aydın İl Başkan Yardımcısı Şerafettin Akyüz’de konuşmasında merhum liderleri Erbakan’ın memleketi olan Sinop’un kendileri ve kendisi için özel bir yeri ve önemi olduğunu vurguladı.
1997-1999 Erbakan hükümetini hatırlatan Akyüz sözlerine şöyle devam etti; “Rahmetli Erbakan Hocamız 55. Hükümet döneminde göreve gelir gelmez oluşturduğu havuz sistemi ile 20 milyar dolar borç ödemiş, emekliye, bağ kurluya %300’e varan artışlarla emeklinin hayaline bile gelmeyecek bir ekonomik rahatlık sağlamıştır. O havuz modeli ile Türkiye rahatlamış, ekonomik göstergeler tavan yapmıştır. Birçok emekli, maaşını almaya gittiğinde verilen paraya şaşırmış kendisinin bu kadar maaş almadığını belirterek iade etmek istemiş bu da o dönem gazetelere konu olmuştur. O gün 226 milyar dolar Türkiye’nin borcu bu gün 1 trilyon dolara dayanmıştır. Türkiye yıllarca çektiği faiz lobilerine daha fazla para öder hale gelmiştir.”

MÜSLÜMAN MİRAÇ GECESİ BOMBALAMAYI HOŞ KARŞILAYAMAZ!
Akyüz ABD ve Batı’nın Suriye’yi bombalamasına da değinerek; “Miraç gecesi bombalanan Suriye için Müslüman buna sevinemez buna rıza göstermez. Bu iktidar buna sevinerek Müslümanlarla beraber olmadığını göstermiştir. Batının emperyalist emellerine hizmet etmiştir. Saadet partisi zulme ve kimyasal saldırılara ebetteki karşıyız. Buna yapa her kim olursa olsun cezasını bulmalıdır. Silahsız insanlara masum insanlara yapılanlar karşılı8ksız kalmamalıdır. Bunu her gün yaşlı genç demeden gerçekleştirilen Siyonist İsrail’e de gösterilmeli mazlum Filistin halkının gözyaşı dinmelidir.  Ama Suriye ‘de Müslüman için önemli gün ve gece olan Miraç gibi kutsal bir gece de bombalanması kabul edilebilir değildir ” diye konuştu. 

BİZ HEM RUH DOYUMU HEM MADDİ DOYUMUN ADRESİYİZ
Daha sonra söz alan SİMGO Başkanı Hüseyin Şeker ise; “Hükümetin insanları maddi olarak doyurmak sureti ile borç batağına sürüklediğin, ifade ederek; “Bu gün esnaf mutsuzdur, Çiftçi üretici mutsuzdur.  İnsanlar 2 türlü doyuma ulaşır. Biri maddi olan yemek yeme, araba, e ve zenginlikle. Ama bir diğeri olan ruhsal doyum bunlardan farklıdır. O yemek yemez, para istemez ama aç kaldığın da tüm insanlığı huzursuz edecek, akrabalarını eş ve dostlarının huzursuz edecek en önemli olgu olarak karşımıza çıkar. Saadet partisi b u an lamda özellikle insanımızı ekonomik anlamda rahatlatırken, gelecek nesilleri ve bizleri derinden etkileyecek olan ruhsal doyumun da gelişmesi için ana felsefe İslam ahlakı ve referans olarak Kuran-ı kabul eder. Asr-ı saadette insanların huzuru ve mutluluğunu sağlayan Kuran bu günde huzurumuzun ve geleceğimizin teminatıdır. Saadet Partisi de hem ruh doyumu hem maddi doyumun adresidir” dedi.

İLÇE NASİHATLERLE VE MASALLARLA YÖNETİLİYOR!
Son olarak söz alan Saadet partisi Durağan İlçe Başkanı Menderes Piyaloğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Durağan’da Saadetin yükselişe geçtiğini milletin yalanla, gerçeği ayırmasının vaktinin geldiğini belirterek;” Bu gün ilçe bitmiş, sürekli göç, nasihatler ve masallarla yönetilir hale gelmiştir. Korkutulan bu halk elbette sandıkta bir patlama yapacak gerçek huzurun adresi Saadet Partisine dönüş yapacaktır. Bizde bunun için kapı kapı dolaşıp tüm insanlarımıza ulaşmaya onlara gerçekleri anlatmaya çalışacağız”.
Editör: Vitrin Haber