Özellikle çevre, sosyal yaşam alanları ile kültürel ve sanatsal projelerin yanında, istihdamla birlikte yöre halkının büyük kentlere göçünü geri çevirecek önemli birçok planlama yapan Mehmet Karakurt, ilçeye yeni bir katma değer sunmaya hazırlanıyor.  

Yer altı çöp toplama sisteminden, şehirlerarası otobüs ve köy dolmuşları terminaline, seyir kulisinden içerisinde tatil evlerinin bulunduğu 'İkiz Göletler'e çok sayıda projesini hayata geçirmeye hazırlanan Mehmet Karakurt, daha aday adaylığı sürecinde bile söz konusu projeleriyle öne çıkmış durumda.  

MAKAM BENİM İÇİN AMAÇ DEĞİL, ARAÇTIR
Vitrinhaber Gazetesine açıklamalarda bulunan ve Durağanlılara hizmet için yola çıktığını belirten Karakurt; "Makamları amaç değil hizmet aracı olarak gördüğüm için, hemşehrilerimin daha güzel bir Durağan'da yaşayabilmelerine katkı sunabilmek için, 'halka hizmet hakka hizmettir' anlayışından hareketle hemşehrilerimin hayır duasını alabilmek için, uzun zamandır idealim olan Durağan Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday adayı oldum" dedi. 

İŞTE DURAĞAN İÇİN PROJELERDEN BAZILARI
Açıklamasında projelerinden satır başları da veren Mehmet Karakurt projelerini şöyle sıraladı: "Projelerimden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikli projemiz yer altı çöp toplama sistemi. Ardından sırasıyla: Şehirlerarası otobüs ve köy dolmuşları terminali. Kapalı pazaryerinin yeniden açılması. Organik ürün çarşısı. Tarihi 16 Türk Devletinin bayraklarının da olduğu, Türk devletlerinin kısa öz geçmişini anlatan tabelalar, 1071 Malazgirt Zaferi, 1453 İstanbul'un fethi, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile 15 Temmuz Demokrasi Zaferini anlatan yazı, resim ve fotoğrafların bulunduğu kültür mekanı 'Bayraktepe' projesi. 

SEYİR KULESİ VE İKİZ GÖLETLER
Merdivenli seyir kulesi projesi. İçerisinde açık-kapalı oturma alanları, küçük süs havuzları ve süs bitkilerinin bulunduğu şehir parkı. İçerisinde yürüyüş ve bisiklet parkurları, kamelyalar, mevsimlik süs bitkilerinin olduğu profesyonel peyzaj çalışmaları ve tatil evlerinin yer aldığı 'İkiz Göletler' projesi. 

DÜĞÜN SALONLARI, KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER
Düğün salonlarının ilçemize mutlaka kazandırılması, Cumhuriyet caddesinin emniyet müdürlüğünden itibaren, İmam Hatip Lisesine kadar renkli desenli parke uygulaması, ışıklandırma, kaldırım ve peyzaj çalışması ile yeniden düzenlenmesi. Belirli aralıklarla öncelikle gençlerimiz olmak üzere hemşehrilerimize kültür gezileri düzenlenmesi. Kış aylarında hafta sonları sık sık konferans, şiir dinletisi, halk müziği, sanat müziği, ilahi ve kaside dinletileri programları düzenlenmesi. İlçemizin yetiştirdiği Türkiye çapındaki Hafız, Kari ve ilim adamlarımızın davet edilerek tüm ilçe halkının kaynaşmasına, birlik ve beraberliğinin güçlenmesine katkı sunacak, Kur'an-ı Kerim, kaside, ilahi, konuşmalar, şiir ve dua gibi faaliyetleri kapsayan yemekli programlar icra edilerek gelenekselleştirilmesi.

YATIRIMA VE İLÇEDE İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELER
İstanbul, Ankara, Sinop, Çorlu gibi Durağan dışında yaşayan iş adamlarımız, STK temsilcilerimiz, bürokrat ve fikir adamı hemşehrilerimizle sık sık istişare toplantıları düzenleyerek işsiz gençlerimiz için istihdam oluşturucu projeler geliştirilmesine katkı sağlanması. Kaymakamlığımız, ilçe teşkilatımız, il teşkilatımız ve milletvekilimiz ile birlikte koordine, devlet yatırımlarının ilçemize kazandırılmasına katkı sağlanması. İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha da geliştirilmesi için tarihi ve turistik alanlarımızın tanıtımına katkı sağlanması. Unutulmaya yüz tutmuş kültürel ve tarihi değerlerimizi genç nesillere aktarabilmek için tanıtım çalışmaları yapılması"

MEHMET KARAKURT KİMDİR?
1969 yılında Durağan'da doğdu. 1988 yılında Durağan İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Türkeli ilçesi Güzelkent Beldesi Kestane Mahallesi Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladı. 2008 yılına kadar 20 yıl aralıksız aynı yerde görev yaptı. Bu süre içerisinde çeşitli dernek ve sendikalarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.(Din Görevlileri Derneği, Diyanet Sendikası, Okul Aile Birliği)  Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak 1998 yılında Ukrayna-Kırım Özerk Bölgesinde yurt dışı görevinde bulundu. 2008-2010 yıllarında Karabük-Eflani İlçesinde görev yaptı.  

Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu çeşitli seminer ve kurslara katılarak başarıyla bitirdi.(AÖF) İlahiyat Fakültesini bitirdi. (Ön Lisans-2006) - (AÖF) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-Kamu Yönetimi Bölümü' nü bitirdi. (Lisans-2017) - 2010 yılından bu yana Sinop-Merkez'de çeşitli yerlerde görev yaptı.  Sinop İl Müftülüğü 'Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunda görev yaptı. (2014)  Sinop İl Müftülüğünde İl Müftüsü Sekreterliği görevinde bulundu.(2014- 2016)  Sinop İl Müftülüğü ile KYK İl Müdürlüğü işbirliği protokolü ile Üniversite Öğrencilerine KYK yurtlarında Rehberlik görevinde bulundu.(2015-2016)  Sinop İl Müftülüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliği protokolüyle Denetimli Serbestlik Yasasından faydalanan mahkumlara 'Değerler Eğitimi' seminerleri verdi.(2015)  Mili Eğitim Bakanlığı'na bağlı İlköğretim Okullarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı.(2017-2018)  

Sinop ilimizin merkezindeki camilerde, İlimizin bütün ilçelerinde, birçok il ve ilçelerde İrşat görevlerinde bulunup vaazlar yaptı.(Ankara, İstanbul, Rize, Sakarya...)  Bazı Avrupa ülkelerine seyahatler yaptı. ( Avusturya, Fransa, İspanya)  Görev süresince İmam-Hatip Lisesi öğrenci Yurdu, Müftülük Hizmet Binası, Kur'an Kursu, Cami, Hastane, Okul gibi yerlerin inşa ve imarında aktif bir şekilde çalıştı.  Amirlerimin görevlendirmesi, STK'lar bünyesinde ve bireysel olarak birçok sosyal ve kültürel çalışmalar yaptı. Mehmet Karakurt evli ve Fatih, Mücahit, Beyza isminde üç çocuk babası. 

 
Editör: Vitrin Haber