Geçtiğimiz hafta Sinop Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylık başvurusunu gerçekleştiren Sinop'un sevilen genç iş adamlarından Osman Güleryüz, Sinop'ta görev yapan gazeteciler ile buluştu. 

Otel Güleryüz'de medya mensuplarını ağırlayan Osman Güleryüz, açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sinop'u iktidar belediyesine kavuşturma noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirten Osman Güleryüz, süreci değerlendirdi. 

Osman Güleryüz; “Malumunuz 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde, Sinop AK Parti’den, Sinop Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak yola çıktık. Hayırlısıyla bu yolun öncelikle aday adaylığı kısmını aşıp, adaylık kısmına kadar getirebilmek. Ondan sonrasında ise kısmet olursa Belediye Başkanlığı noktasında, Sinop’a hizmet etmeyi hedefliyoruz. Sinop’un hizmet anlamında ihtiyacı olduğu bir takım hususlar olduğunu görüyoruz. Bu hususlarında gerek iktidar belediyecilik tarafından yapılabileceğini, gerekse biraz daha farklı belediyecilik anlayışıyla takviye edilebileceğini gördüğümüz için böyle bir yola çıktık. Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin" dedi.

Osman Güleryüz Kimdir;
İnşaat Yüksek Mühendisi olan Osman Güleryüz, 1973 yılı Sinop Merkez Hacıoğlu köyünde doğdu. İlk öğrenimimi Sinop Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulunda,  lise öğrenimini ise Samsun Anadolu Lisesinde yatılı olarak tamamlayan Osman Güleryüz, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini ise 19 Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde gerçekleştirdi. 2001 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu aile şirketlerinde inşaat malzemesi satışı, kamu ve özel sektör taahhüt işleri, altyapı ve üstyapı projelendirilmesi, gayrimenkul değerleme, yapı laboratuarı ve yapı denetim işleriyle birlikte otel ve konaklama sektöründe halen faaliyet gösteren Osman Güleryüz, 2007-2011 yılları arasında 4 yıl süreyle Sinop Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yaptı. 2009 yılında AK Parti’den Sinop Belediye Başkanlığı aday adaylığını takiben 2009-2014 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Güleryüz, Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Dayanışma Derneğinde genel sekreter olarak görev yapmakta. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilen Güleryüz, evli. 3 kız çocuğu babası.

 
Editör: Vitrin Haber