CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan beraberindeki CHP İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Öztürk ile birlikte gazetemiz Vitrinhaber’i ziyaret etti. Gazetemiz kurucusu Serhat Özşahin ile Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ali Fuat Özşahin tarafından karşılanan CHP Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan ve beraberindekiler, çalışma ofislerinde ziyaret ettikleri gazetemiz çalışanlarına kolaylıklar diledi.

ÖNCELİĞİMİZ, MAHALLE STATÜSÜ KAZANAN KÖYLERİMİZİN SORUNLARI OLACAK

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, seçimler sonrasında iş başına gelmeleri halinde öncelikli işlerinin mahalle statüsüne geçerek merkeze bağlanan 4 köyün mevcut sorunlarının giderilmesi olacağını söyledi. Ayhan; “Önümüzdeki yerel seçimlerde 4 köyün mahalle statüsüne geçmesi ile yüzölçümü olarak bir Sinop nüfusu kadar bir kent ilimize entegre olacak. Bu çok önemli ve o kadar da zor bir durum. Bu 4 mahallenin alt yapı sorunlarının çözülüp, ayrıca sosyal entegrasyonunun da buraya sağlanması çok kolay bir şey değil. Seçimler sonrasında bizim önceliğimiz bu olacak. Yani en büyük projemiz, bu 4 köyün entegrasyonunun çok kısa sürede Sinop’a bağlanması olacak. O bölgelerin çok ciddi alt yapı sorunları var. İmar ile ilgili sorunları var. Sosyal donatı ile ilgili sorunları var. Bunları mutlaka çözmemiz lazım. Çünkü, o bölge fiziki olarak da çok kritik bir nokta. Biliyorsunuz Sinop bir çıkmaz sokak ve biz bu çıkmaz sokakta yaşıyoruz. Bu 4 köy, bu çıkmaz sokağı anakaraya bağlayan coğrafyada bulunuyor. Yani bu 4 köy Sinop’un gelişme alanı içerisinde. Onun dışında son dönemlerde yapılan tüm yatırımları alan bölge de bu 4 köy. Havaalanı, otogar, hastane, cezaevi, üniversite, sanayi hep bu bölgede. Yani Sinop, artık bu bölgeye doğru ilerliyor. Ancak yapılaşma olarak biraz düzensiz bir durum var” dedi.

BÖLGEDE SAĞLIKLI BİR İMAR PLANI YAPILAMADI

Mahalle statüsüne geçen 4 köy ile alakalı hazırlanan imar planında büyük talihsizlikler yaşandığını belirten CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, bölgede doğru bir imar planı yapılamadığını söyledi. Ayhan; “Biliyorsunuz bu 4 köy ile ilgili olarak ilave bir imar planı yapıldı. Ancak burada çok ciddi sıkıntılar yapıldı. O bölgede maalesef doğru bir imar planı yapamadık. Belediye Başkanımız Sayın Baki bey ile yaptığımız sohbetlerimizde kendisi de bu konudan duyduğu üzüntüyü dile getiriyor. Tek pişman olduğu tam başarıya ulaşamadığı konunun bu imar planı olduğunu söylüyor. Tabi burada Baki başkanımızın hatası yok. İller bankası vasıtası ile ihaleye çıkıyorsunuz. Firmanın bir tanesi ihaleyi alıyor, bütün teknik ve idari şartlar uyuyorsa ihaleyi veriyorsunuz ve işi o firma yapıyor. Maalesef firma seçimi noktasında Sinop çok büyük bir talihsizlik yaşadı. Bu sebeple imar planı başarısız oldu. Bence Sinop’un en önemli, öncelikle halledilmesi gereken sorunu budur” diye konuştu.

YAPACAĞIMIZ HİZMETLER, ÇIKAR ÇATIŞMASINA KURBAN EDİLMEMELİ

Sinop’a hizmet noktasında, çıkar ve parti ayrımı gözetmeksizin yerel ve genel iktidarın birlikte hareket edebilmesi gerektiğine inandıklarının altını çizen CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, Seçimin ardından 1 Nisan sabahına siyasi kimliklerin bir tarafa bırakılarak, Sinop ortak paydasında çalışmalara devam edilmesini arzu ettiklerini ifade etti. Ayhan; “Biz, yeni nesil sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını Sinop’a getirmek istiyoruz. Bunu da birlikte çalışarak başaracağımıza inanıyoruz. Bizce belediyecilik demek, basın ile, muhtarlarımızla, kent konseyi ile üniversite ile STK’lar ile birlikte bir şeyler yapmaktır. Eğer siz, ben belediye başkanı oldum, sorunları kendi başıma, başkan yardımcılarımla, dört beş kişilik ekibimle halledebilirim derseniz, hem kenti yönetemezsiniz, hem de bu kente kötülük yapmış olursunuz. Bundan daha kötüsü de bu kentin 5 yılını boşa harcamış olursunuz. Sorunu ve çözümleri birlikte tespit etmemiz lazım. Bunun için de daha çok bir araya gelmek lazım. Daha halkın içerisinde daha halkla beraber, sivil toplumu önemseyen, ortak bir payda üretebilen, ortak paydası Sinop olan ve özellikle siyasiler içerisinde de bu birlikteliği sağlayabilen bir anlayış getirmek istiyoruz. Yani yerel iktidar ile genel iktidarın farklı partilerde olmasının Sinop için bir dezavantaj olmamasını sağlamamız lazım.  Burada iktidar partisinin Sinop’a yapacağı yatırımlar ya da belediyenin Sinop’a yapacağı yatırımlarının çıkar çatışmasına dönmemesi lazım. İşte biz buraya bu yatırımı yaparsak CHP’li belediye başkanı pirim sağlar mı? Ya da biz bu işi yaparsak bu iktidara artı olarak yazar mı? Bu tür soruların asla düşünülmemesi lazım. Seçimden sonra 1 Nisan günü bu kimliklerin geride bırakılması lazım. Sinop adına yararlı bir şeyler yapılabilmesi için hangi siyasi partiden olursa olsun yapılabilecek bir şeyler varsa kapılar muhakkak çalınmalı, Sinop adına bir şeyler yapılabilmesi noktasında partizanlık yapmadan herkes bu işin içine dahil edilmeli. Sinop’un bence en büyük sorunlarından bir tanesi de bu birlikte hareket edememek, bir şeyler üretememek. Ama biz bunu başaracağız” dedi.

Editör: Vitrin Haber