DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde, 2011 yılında kapatılan Orman Bölge Müdürlüğünün Sinop’ta yeniden açılacağını duyurması üzerine bir açıklama yaptı. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in bu haberi bir müjdeymiş gibi vermesinin anlaşılabilecek bir durum olmadığını ifade eden DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, zaten AK Parti tarafından kapatılan Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden açılıyor oluşunun bir müjde değil iade-i itibar olacağını belirtti. Yalçın; “21 Ocak 2021 Perşembe günü AK Parti Sinop Milletvekili Sayın Nazım Maviş ve İl Başkanı Sayın Uğur Giresun tarafından, gerek yerel basın, gerekse sosyal medya aracılığı ile Sinop’umuz için müjdeli haber manşetleri attırılarak Sinop halkında kendilerince büyük yankı uyandırmak istemişlerdir.
Bu büyük müjdeli haberi 22 Ocak 2021 Cuma günü yani 24 saat geçmeden canlı yayın yaparak Sinop halkına vermişlerdir. DEVA partisi olarak,  ne müjdesi olabilir diye yönetim kurulu arkadaşlarımızla yorumlarda bulunduk.  AK Parti yetkililerinin ters köşe yaparak bizi yanıltmış olduğunu anladık” dedi.

MEMLEKETİMİZE MÜJDE VERMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE İŞSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇİN
Açıklamasında Sinop’a verilecek en büyük müjdeli haberin yerli ve yabancı yatırımcıların artırılması ve her geçen gün artan işsizliğini sonlandırılması yönünde atılacak somut adımlar olacağını belirten DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, her ne olursa olsun bir yanlıştan dönülmüş olmasının da umut verici olduğunu ifade etti. Yalçın; “Maalesef, Sinop’umuzla ilgili, AK Parti milletvekilinden ve il başkanından duymak istediğimiz müjdeli haberlerin;  memleketimize yatırım yapacak yerli ve yabancı müteşebbisler için yeterince teşvik müjdesi, köylümüze tarımı, hayvancılığı özendirmek ve ekilecek alanların çoğaltılması için yeterince teşvik müjdesi, ülkemizde ve Sinop’umuzda çığ gibi büyüyen işsizliğe, özellikle genç işsizliğe çözüm noktasında bir nebze de olsa iki üç bin kişiye, iş, aş ve istihdam sağlama müjdesi gibi haberler olmasını beklerken, hayal kırıklığına uğradık.

Gerçekten Sinop’umuza hizmet aşamasında bir şeyler yapmak, müjdeli haber vermek istiyorsanız, önce işsizliğin önüne geçmek için Sinop’umuza yeni iş sahaları, yeni müteşebbisler oluşturmalı, tarımda destek için yetersiz olan teşviklerin, yeterli derecede teşvike dönüştürülmesini sağlamalısınız. AK Parti yetkililerinin yaptığı müjdeli habere gelince ise; Sinop Orman Bölge Müdürlüğü 16 Ocak 1992 tarih ve 2643 sayılı bakanlar kurulu kararıyla, o zamanın hükümeti, DYP’nin Ulaştırma Bakanı Sayın Yaşar Topçu döneminde kuruluşu yapılmıştır.

Bugünkü AK Parti iktidarının yoğun çalışmaları ve gayretleri ile 24 Ekim 2011 tarih ve 28094  sayılı resmi gazetede yayınlanan 2011/2223 sayılı bakanlar kurulu kararı ile Sinop Orman Bölge Müdürlüğü kapatılmıştır.
Yine 22 Aralık 2011/2474 sayılı bakanlar kurulu kararı ile Gümrükler ve Muhafaza Baş Müdürlüğü kapatılarak, Sinop limanı kaderine terk edilerek, bugün atıl konumda bırakılmıştır.
2011 yılında, bir Bölge Müdürlüğü ve bir Baş Müdürlük kapatılarak Sinop’umuzu AK Parti hükümeti adeta ödüllendirmiştir.  Sinop’umuza bir lütuf gibi, müjdeli haber diye manşet atılmasını da anlamak mümkün değildir. 
Bu olsa olsa memleketimize iade-i itibardır. Burada övünülecek bir durum söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Bu açıklamalarım ışığında, yine de Orman Bölge Müdürlüğünün açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. 
                          
  
    

Editör: Vitrin Haber