CHP’li Karadeniz, 29 Ekim 2016 tarihli 676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirlenen memur olabilmek için aranacak şartlara “güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma” şartı eklendiğini hatırlattı.

OHAL nedeniyle, ataması yapıldığı halde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının aylarca sürer hale geldiğine dikkat çeken Karadeniz, “OHAL, demokrasiye, özgürlüklere ve adalete vurulan darbeden başka bir şey değildir. Aylardır işlerine başlayıp hayatlarında bir düzen kurmaya çalışan ataması yapılmış gençler mağdur ediliyor” diye konuştu.

CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Başbakan Binali Yıldırım’a mağdur edilen vatandaşları sordu. Karadeniz, Meclis’e verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini istedi:Bu şarta göre 29 Ekim 2016 tarihinden bu yana ataması yapıldığı halde güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmadığı ya da geciktiğinden kaç vatandaş işine başlayamadığı için mağdur edilmiştir? Kaç vatandaş ataması yapıldığı halde güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandığı için işine başlayamamıştır? Güvenlik soruşturmaları hangi gerekçelerle olumsuz sonuçlandırılmıştır? Güvenlik soruşturması ile arşiv araştırması neden gerektiği kadar hızlı yapılmamaktadır? Kaç vatandaş ataması yapıldığı halde güvenlik soruşturması nedeniyle işine beklenen süreden daha geç başlamıştır? OHAL nedeniyle, masum vatandaşların mağdur olmaması için hangi önlemlerin alınması için talimat vereceksiniz?

 
Editör: Vitrin Haber