Ayancık İlçesine bağlı Kurtköyü’nde 3 mahallenin sakinleri içme suyu ihtiyaçlarını dereden karşılıyor. Evlerine taşıdıkları suyu kaynatarak kullanan köy sakinleri içme suyu projesinin bitirilmesi için yetkililerin bir an önce sorunlarına çözüm bulmasını bekliyor.

Kurtköyü’nün Büyükçakır, Küçük Çakır ve Ecek mahallelerinde 35 hane içme suyu ihtiyacını Kurtköyü Çayı’ndan evlerine taşıyarak karşılıyor. Köyün çayından evlerine traktörler ve eşeklerle su taşıyan köy halkı, durumu defalarca ilgili mercilere ilettikleri halde kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini dile getiriyorlar.

Köyün içme suyu sorununu CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’e anlatan muhtar İsmet Karakurt, “Domuzların yattığı çaydan sularını taşıyan vatandaşlarımız evlerinde bu suyu kaynatarak kullanmak zorunda kalıyorlar. İçme suyu projemiz hazır. Projenin yapılması için 161 bin lira gerekiyor. Ödeneğin İller Bankası’ndan çıkmasını bekliyoruz. Ama bir türlü çıkmıyor. Su sorunumuz bir çok defa yetkililere ilettik. Ama bir sonuç alamadık” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, köyün su sorununu çözmek için başta Vali olmak üzere bütün yetkililerle tek tek görüşeceğini ve su projesinin bir an önce gerçekleştirilmesi için elinden gelen katkıyı sağlayacağını söyledi. Karadeniz, “İller Bankası bu yıl yaklaşık 2 buçuk milyon lira Sinop için ödenek tahsisinde bulundu.  Ayancık ilçemiz de bu tahsisten yararlandı. Ancak bu ödenek yetersiz kaldı. Kurtköyü de ödenek tahsisinden yararlanamayan köylerimiz arasında. Bu noktada devreye İl Özel İdaremiz girmesi gerekiyor. Gereken ne ise yapacağım” diye konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber