Hafta sonu mesaisine ilçe ziyaretleriyle başlayan Maviş’e ziyaretlerinde; AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve partililer eşlik etti.

Boyabat’ta ilk olarak 75. Yıl Devlet Hastanesini ziyaret eden Maviş,  pandemi süreci ile ilgili ilçedeki son gelişmeler hakkında hastane yöneticilerinden bilgi aldı.  Maviş ayrıca pandemi sürecinde gösterdikleri fedakârlıktan dolayı tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Ardından Boyabat Belediyesini ziyaret eden Maviş, burada Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’dan çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı. Daha sonra ise yapımında sona yaklaşılan meydan projesinde incelemelerde bulundu. 

Boyabat ziyaretinde ortaçarşı ve kasaplar çarşısını da gezen Maviş, burada vatandaşlarla sohbet etti.

ÇÖP ATIKLARINI ENERJİYE DÖNÜŞTÜRECEK PROJE TAMAMLANIYOR

Maviş’in sonraki durağı Boyabat, Durağan ve Saraydüzü Belediyelerinin ortaklaşa yaptıkları Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi oldu.

27 Milyon TL’ye mal olan ve 2021 yılında faaliyete geçecek tesiste incelemelerde bulunan Maviş, bu yatırımın yenilebilir enerji açısından Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini belirterek projeyle birlikte Boyabat, Saraydüzü ve Durağan ilçelerindeki çöp sorununa kalıcı çözüm sağlamanın yanında, çöp atıklarından enerji üretileceğini de ifade etti.

SARAYDÜZÜ ATIK SU ARITMA TESİSİ GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKACAK

Ziyaretlerini Saraydüzü ilçeyle sürdüren Maviş, burada ilk olarak ilçe teşkilatıyla bir araya geldi.

Ardından Saraydüzü’nde temeli atılan Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu inşaat alanında incelemelerde bulunan Maviş, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. 

Maviş, Saraydüzü Belediyesi tarafından işletilen biyolojik atık su artıma tesisininde tetkiklerde bulundu. 

DURAĞAN’DA TOKİ HEYECANI

İlçe ziyaretlerine Durağan ile devam eden Maviş, diğer tüm ilçelerde olduğu gibi modern sağlık yatırımlarının hayata geçirildiği Durağan’da da Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin yer alacağı inşaatı gezdi. 

Ardından Durağan Atık Su Arıtma Tesisi ve 75. Yıl Yatılı Bölge Okulunu ziyaret eden Maviş, son olarak Durağan’da TOKİ konutlarının inşa edileceği alanda incelemelerde bulundu.

GERZE’DE YATIRIM VE PROJELER BİR BİR TAMAMLANIYOR

Son olarak Gerze ilçesini ziyaret eden Maviş, burada ilk olarak Belediye Başkanı Cevat Şensoy’u ziyaret ederek ilçede devam eden çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

Maviş daha sonra geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Gerze Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Ardından Tarihi Zeytinlik Parkında yapılacak Millet Bahçesinin Proje Alanda incelemeler yapan Maviş, daha sonra Hurmadibi Mevkiinde yapılacak sahil ve plaj düzenlemesi ile sosyal tesislere dair proje hakkında yerinde bilgi aldı, Köşk Caddesi yenileme ve düzenleme çalışmalarını tetkik etti. Maviş Yakup Ağa Konağı, Fen İşleri Müdürlüğü Kum Deposu ve Belediye Serasını ziyaret ederek tetkiklerini sürdürdü.

 İskele Caddesinde mandalina fidanlarını toprakla buluşturan Maviş, burada devam eden çalışmaları da inceledi.

Ziyaretinde son olarak Tarihi Yakup Ağa Konağını gezen Maviş, bu tarihi yapının restore edilerek turizme kazandırılması için girişimlere başlayacaklarını belitti.