AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Ayancık ilçesine giden Milletvekili Maviş, Ayancık Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Ayhan Ergün, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü ve partililerle ilçede esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.
Ayancık'ın diğer ilçelere göre daha güzel hizmetler aldığını ifade eden Maviş, "Yıllardır çözülemeyen iki büyük problemimiz var, onların da çalışmaları devam ediyor" dedi.
Sinop Nükleer Santrali projesinin 2023 hedefleri arasında bulunduğunu bildiren Maviş, yeni hastanenin mart ayında hizmete gireceğini kaydetti. 

Muhtarlarla da bir araya gelen Maviş, "Sinop genelindeki YEDAŞ'tan kaynaklanan sıkıntıyı bakanımıza ilettim. Ayancık ve Türkeli elektrik konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. YEDAŞ konusunda iki ilçenin sıkıntılarını bakanımıza ilettiğimde önümüzdeki sene yatırımların yapılacağı sözünü aldık. Ayrıca doğalgaz konusunu da görüştük" diye konuştu.
Ardından Türkeli ilçesine giden Maviş, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Murat Karahan, İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Işık ve teşkilat üyeleri ile birlikte yapımı devam eden Çatalzeytin-Türkeli-Helaldı sahil yolu çalışmalarını inceleyerek, yüklenici firma yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Ardından Maviş, Kaymakam Aydın Göçer, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi.
AK Parti Sinop Milletvekili Maviş, ilçenin yüksekokul konusunda ne kadar istekli olduğunu bildiğini belirterek, "Ben de Türkeli ilçemiz için elimden geleni yapacağımın taahhüdünü veriyorum. Yüksekokul ile ilgili çalışmalarda sizlerin izlenmesi gereken yolu kat etmeniz ile bize görev düştüğünde biz de bu görevi layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrıca diğer hükümet yatırımlarımız ilçemizde devam ediyor. Yapımı tamamlandığında toplam bedeli 154 milyon lirayı bulan Çatalzeytin-Türkeli-Helaldı yol çalışmaları ile Ömerdüz Büyükdüz varyantının çalışmaları hızla sürüyor. Bu konuda da geçmişten bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkeli ilçesinde sıklıkla meydana gelen elektrik kesintileri için de ilgili bakanlığımıza sorunları ilettim, kısa sürede bu sorunların giderilmesi için daha çok ekip çalışmasıyla bu konu hızla aşılacaktır. İlçeye Hükümet Konağı'nın yeniden bina inşaatı yapımı konusunda da yer sorunlarının aşıldığında, yatırım programına kısa sürede alınması için çalışma başlatacağız" dedi.
İlçe Özel İdaresi ve Güzelkent köyü muhtarlığını ziyaret eden Maviş, sorun ve istekleri dinledi.
AA
Editör: Vitrin Haber