MHP Erfelek Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Gülen, MHP Genel Merkezinin Sinop Belediye Başkan Adayı Hasan Demir’i çekerek cumhur ittifakı adayı olarak AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü’yü destekleme kararı almasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek diğer ilçelerde de bu kararın uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki sorulara açıklık getirdi. 

Sinop’ta uygulanan cumhur ittifakı kararının hayırlı olmasını dileyen MHP Erfelek Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Gülen, Erfelek dahil Sinop’un hiçbir ilçesinde cumhur ittifakının söz konusu olmayacağını, tüm ilçelerde MHP’nin kendi adayları ile seçim yarışına devam edeceğini söyledi.

Gülen; “Sinop’ta cumhur ittifakı hayırlı uğurlu olsun. Şimdi gündemi oluşturan konu ise diğer ilçelerde de ittifak olup olmadığı. Sinop merkez haricinde diğer hiçbir ilçemizde cumhur ittifakı yoktur. MHP Erfelek ilçe teşkilatı olarak yolumuza devam ediyoruz. Sinop’taki cumhur ittifakı için hedefler vardır. Bu hedeflerden bir tanesi, içimizdeki nifak tohumlarını yok etmek. Diğer bir hedef maneviyatta özgürlük, gerçeklik, özümüze dönüş, hedef turan, hedef mazlumların sesi olmak, zulmedenlerin önüne durmak, hedef yedi kıtada emniyet. Herkes teröre sırtını dayarken biz ise sırtımızı İslam’ın şartlarına, imanın şartlarına dayadık. Allah, yar ve yardımcımız olsun. Buradan bir kez daha yinelemek istiyorum; Sinop merkez hariç, hiçbir ilçemizde ittifak yoktur. Biz yolumuza devam ediyoruz. AK Parti kendi yoluna devam ediyor. Seçimlere bu şekilde gideceğiz” dedi.