Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından organize edilen 'Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma' temalı programların Gerze ayağı, Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa, Tokat Milletvekili Yücel Bulut, MYK üyesi Davut Haskırış, MYK üyesi Murat Kotra, MYK üyesi Yüksel Aydın, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, MHP Sinop İl Başkanı Hikmet Çınar, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, MHP Gerze İlçe Başkanı Hatice Çelik, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Salih Çelik, Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Alpaslan Yıldırım, Gerze Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Sertkaya ve çok sayıda partili katılım sağladı.

Program açılışında konuşan MHP Sinop İl Başkanı Hikmet Çınar, Dünyada yaşanan son gelişmelerin milli bekanın önemini gösterdiğini belirterek, Milli bekanın hedefinin milletimizin birliği, dirliği, bütünlüğü, esenliği, ülkemizin ve devletimizin çok daha güçlü hale gelmesini, refahımızın artmasını sağlamak olduğunu söyledi. Çınar konuşmasının devamında: “Türk Siyasetinin son 53 yılına damgasını vurmuş MHP’nin öncelikli gayesi Türk devleti ve milletinin çıkarlarını her mefkurenin üstünde tutmaktır. Bizim siyasetimiz önce ülkem ve milletim, sonra partim ve anlayışıdır.

MHP 53 yıldır Türk Milletinin parlayan yıldızıdır Ülkemizin en karanlık ve fırtınalı zamanlarında devlet politikasına yön veren yegâne deniz feneridir. Safımız belli, tarafımız belirgindir. Sevdamız vatan, gücümüz millettir. Ne istiyorsak yüce Tür Milleti içindir” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Çınar’ın ardından kürsüye gelen MYK Üyesi Yüksel Aydın yapmış olduğu konuşmada: “Devlet Bahçeli’nin talimatlarına göre önce il il sonra ilçe ilçe dolaştık; maksadımız, muradımız belli, son on yılda yaşananlar belli. 15 Temmuz akşamı FETÖ’cüler Türk milletinin üzerine kurşun yağdırdı, bunu sakın unutmayın, bunlar hala bitmedi, bugün de kripto FETÖ’cüler var; işte 2023 bu anlamda önemli. Apo’ nun heykelini dikeceğiz diyenlerle, şehitlerimizin katilleri HDP milletvekiline bakanlık verilebilir diyenlerle, siz nasıl birlikte olacaksınız? 3- 5 oy olacağız diye bunlarla nasıl birlikte olacaksınız? Bizim 2023 Cumhurbaşkanı adayımız belli. Biz fedakârlık üzerine kurulmuş bir partiyiz. Biz oya endeksli bir parti değiliz. 15 Temmuzda mevcut hükumete destek veren tek parti biziz. CHP Genel Başkanı PKK ağzıyla konuşuyor. İşte bundan dolayı Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

MYK Üyesi Yüksel Aydın’ın ardından konuşma yapan MYK Üyesi Murat Kotra’da konuşmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını ileterek başladı.

Kotra: “2018 yılından bu yana 2023 seçimlerine hazırlanmak için hep sahadayız. Önce il il ziyaretlerimizi gerçekleştirdik; ardından ilçe ilçe ziyaretlerimizi gerçekleştirdik; ardından da köy ziyaretlerine başlayacağız” dedi.

Cenab-ı Allah’ a kulluk, bu millete şeref borcunuz var Son olarak konuşma yapan Tokat Milletvekili Yücel Bulut, hiçbir beklentileri olmadan, doğruluğuna inandıkları hakikatleri, Anadolu’nun insanıyla paylaşmak ve Milli Mücadeleden tam 100 yıl sonra yeniden bu topraklarda aynı şartların doğmak üzere olduğunu görerek, Milli Mücadelenin fitilini ateşlemek üzere bu meşaleyi ancak ve yeniden Anadolu’ dan yakabilecekleri inancıyla huzura çıktıklarını söyledi. Milletvekili Bulut, “bugün Gerze’ de bulunuşumuzun seçim çalışmasıyla zerre alakası yok: kimseden bir oy beklentimiz de yok. Cumhur İttifakının neden kurulduğunu, Cumhur İttifakının amacını ve misyonunu bir kez daha anlatmak için sizlerle bir aradayız. 100 yıl önce Anadolu’ da, fersah fersah kötü şartlarda, yokluk ve fakrı zaruret içerisinde ve üstelik düşman askerinin postalları Polatlı’ ya kadar geldiği bir vakitte, Maraş’ ta Fransız ordusunun, Antalya’ da İtalyan ordusunun çıkarma yaptığı bir dönemde, İngiliz işgal kuvvetlerinin İstanbul’u işgal ettiği bir vakitte yüreğindeki imandan başka hiçbir sermayesi olmayan bu millet birbirine kenetlenmek suretiyle Mustafa Kemal Atatürk ve yanındaki bir avuç önderin etrafında kilitlenerek o yokluktan bu devleti ortaya çıkardı ve tüm Dünya’ ya bitti denilen bu millet bir kere daha İslam’ın nuruyla nurlandığını, İslam’ın bu Dünya’daki en büyük sancaktarı olduğunu ispat ederek, yeniden, tam bağımsız Türkiye’yi işgal edebilmek adına cepheden cepheye koştu. Binlerce memleket evladı, Türk Milleti bitti denilen noktada ‘hayır bitmedik, bu coğrafyada varız, gelecek nesillerle de bu coğrafyada olacağız, aynı secdeye baş koyacağız, aynı kıbleye döneceğiz, aynı semaya ellerimizi açacağız, aynı sancağın altında tek millet olarak yaşayacağız, biz bitmeyecek, tükenmeyecek, kâinatın son gününe kadar bu topraklarda yaşayacağız diye haykırdı. Bir çoğu bu haykırışı şehadetle tamamladı, gidenler geri dönmedi ama size bir vatan bıraktı” diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından yapılan hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber