MHP Sinop İl Başkan Adayı Ceyhan Demir ve ekibi Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Sinop'ta 22 Şubat tarihinde yapılacak olan il kongresi hazırlıklarını sürdürüyor. Mevcut İl Başkanı Ali Çakır ve Ceyhan Demir'in listelerinin yarışacağı kongrede nefesle tutulurken, adaylarda kongreye sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırdı. 

Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan İşadamı ve Emekli Eğitimci Ceyhan Demir, ekibiyle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ekip arkadaşlarıyla birlikte Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya gelen Ceyhan Demir, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kongre sonunda kim kazanırsa kazansın ülkücü iradenin ve ülkücü camianın kazanacağı vurgusunu yapan Ceyhan Demir, sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi. 

Herkes sonuca saygı göstermeli
Ekip çalışmasıyla güzel bir birliktelik sağladıklarını dile getiren Demir; "Yola çıkarken ban tek başına değilim. Güzel bir kadroyla yola çıktık. Dolayısıyla kadromuz içerisindeki arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Rakip partilerle mücadele etmiyoruz. Demokratik bir yarış yapıyorsak, aynı davanın adamları olarak rakibiz. Öyle inanıyorum ki demokrasiyi biz içimize sindirdik. Bu yarışın sonunda kaybeden olmamalı. Yani sonuçta kazanan davamız ve partimiz olmalı. Bunun için biz elimizden geleni gösteriyoruz. Eğer kongreden bir sonuç çıkacaksa, bu kimin lehine olursa olsun mutlaka partimizin lehinde olsun. Bu sağlanır mı? Bu mutlaka sağlanacaktır. Güzel bir fotoğraf vereceğimize inanıyorum. Kongre salonunda ülkücü irade, MHP mensupları beni bir oy farkla seçerse, oradan çıkacak iradeye herkes saygı göstermek zorunda. Aynı şekilde bir oy farkla diğer aday arkadaşımızı seçerse, ona da saygı göstermek zorundayız. Ancak böyle olursa zaten partide, siyasette birlik, bütünlük ve kardeşlik olabilir. Böyle birlik ve bütünlük olursa ancak sonuç alınabilir. Vatandaşın karşısına çıktığınızda, dağınık ve kavgalı bir yapıyla çıkarsanız, o zaman vatandaştan oy isteyemezsiniz, zaten sizi tercih etmez. Ülkedeki seçmen profilimiz böyle. Bu türde yapıları tasvip etmiyor. O halde bunu bilen birileri olduğumuza göre, buradan bütünlüğü ve birliği sağlamış olarak çıkmalıyız, vatandaşa umut olmalıyız. Biz bunu sağlayacağımıza inanıyoruz. Davamıza, kendimize ve vatandaşımıza inanıyoruz" dedi. 

Vatandaşa ulaşmak çok önemli
Siyasette, vatandaşa ulaşmanın ve ülke insanıyla hem hal olmanın önemine dikkat çeken Ceyhan Demir, vatandaşın ayağına gidenin başarılı olacağını söyledi. Demir; "Ben şunu kabul etmiyorum. Bazen siyasetle uğraşanlar; 'bu vatandaş, bu insanlar, bu köylü bilinçli değil' diyorlar. Bu yanlış aslında. Vatandaşımız hiç ummadıkları kadar bilinçli aslında. Mesela bir 'A' partisi kendine fazla oy verildiğinde, en yüksek oyu aldığında 'bu seçmen bilinçli bir seçmen' diyor. Onlara göre 20 yıl önce, bu seçmen, bu köylü bilinçli seçmendi. 20 yıl sonra bir başka parti oy almış. Bu sefer diyor ki; 'vatandaş bilinçli değil'. Bu hiçte inandırıcı olmuyor. İnandırıcı olabilmek için her zaman aynı tezi savunabilmek lazım. Aynı tezi savunabilecek şekilde fikir üretmek lazım. Ben vatandaşın, insanımızın bilinçli olduğuna ve bilinçli oy kullanacağına inanıyorum. Yeter ki siz ona ulaşın ve derdinizi anlatın. Eğer vatandaşa hiç gitmezseniz, kapısını hiç çalmazsanız, anlatmazsanız, o zaman kim giderde anlatırsa ona teveccüh gösterir" diye konuştu. 


 
Editör: Vitrin Haber