2018 yılında Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) istifa eden ve bu süreçte görevine bağımsız belediye başkanı olarak devam eden Halil Dilek Özcan, tekrar yuvaya dönerek MHP'den belediye başkan adayı oldu.
İstifası ardından adı çeşitli partilerle gündeme gelen Halil Dilek Özcan ile ilgili söylentilere son noktayı Özcan'ı üçüncü kez aday gösteren MHP Genel Merkezi koymuş oldu.  

YANIMDA DAĞ GİBİ DURAN DOSTLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Konula ilgili açıklama yapan Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, süreç içesinde yanında duran herkese teşekkür etti. Halil Dilek Özcan: "Sayın Genel Başkanımızın olurlarıyla Milliyetçi Hareket Partisi Türkeli Belediye Başkan adayı olarak tayin edilmiş bulunmaktayız. Bizi 3. kez Türkeli Belediye Başkanlığına aday gösteren hareketin Bilge Lider Genel Başkanımız sayın Doktor Devlet Bahçeli başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Genel Merkez Yöneticilerimize, Milletvekillerimize, Sinop ve Kastamonu İl Başkanlarımıza, yıllarını bu davaya adayan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız sayın Murat Yıldırım'a, MHP Türkeli İlçe Teşkilatımıza, Türkeli Ülkü Ocakları Başkanı kardeşim Mehmet Ozan Kaya'ya ve aday adayı olduğumuz günden bu yana yanımızda dağ gibi duran değerli dostlarıma ve tüm Türkelili hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı" dedi. 

HATASINI KABUL ETMEK ERDEMLİK AFFETMEK BÜYÜKLÜKTÜR
Halil Dilek Özcan’ın tekrar MHP’den aday gösterilmesine değerlendiren MHP Türkeli ilçe başkanı Murat Yıldırım ise açıklamasında: "Gelinen bu noktada Bağımsız Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Halil Dilek Özcan, attığı yanlış adımın farkına vararak, ilçemize ve milletimize hizmet etmek için, partimize tekrardan katılmak istediğin bizlere aylar öncesinden bildirmişlerdir. MHP Türkeli Teşkilatı olarak kişisel kırgınlıkları bir kenara bırakıp, halkımızın yoğun talepleri ve isteklerini göz önüne alarak, yönetim kurulumuzla birlikte uzun süren istişareler sonucunda karara varılmıştır. Ayrıca hatasını kabul etmek erdemlik. Affetmek büyüklüktür. Ne diyor Mevlana 'İyiyi ara güzeli ara doğruyu ara ama kusuru arama'. Halka rağmen kimse siyaset yapamaz. Biz halk ile siyaset yapıyoruz. Halkımızın talep ve isteklerini dikkate alıyor, onlarla birlikte yol alıyoruz. Bizler; ülkemize, yaşadığımız ilçeye hizmet etmek istiyoruz ve o nedenle buradayız. Yine bizler, koltuk, makam ve şöhreti bir kenara bırakarak gönüller fethetmek, bir olmak, beraber olmak için tekrardan yola çıkıyoruz. Aramıza ekilen nifak duvarlarını yıkmak, kurulan tuzakları bozmak, kapatılan gönül yollarını yenden açmak gayesiyle yola çıkıyoruz. Milletimiz bu fedakarlığı görmektedir ve mutlaka da takdir edecektir" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber