Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığı organizesinde her ay kura ile farklı ilçelerde gerçekleştirilen il istişare kurulu toplantılarının dördüncüsü Türkeli ilçesinde yapıldı.  

İl Başkanı Ali Çakır başkanlığında, Türkeli İlçe Başkanı Murat Yıldırım'ın ev sahipliğinde Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Sinop Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir, Ayancık İlçe Başkanı Hikmet Çınar, Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, Gerze İlçe Başkanı Ercan Aydilek, Erfelek İlçe Başkanı Nahit Koca, Durağan İlçe Başkanı Osman Yıldırım, Türkeli İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Dikmen İlçe Başkanı Ahmet Yıldız, Kadın Kolları İl Başkanı Cemile Tekin, Sinop Ülkücüleri Platformu Başkanı Yılmaz Uygun ile Ülkü Ocakları İlçe başkanları katıldı.

ANKARA'DA ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDUK
Toplantıda parti içi meseleler ve gündeme dair konular görüşüldü. Toplantıda konuşan İl Başkanı Ali Çakır, geçen hafta Ankara'da Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli ve Teşkilat Başkanı Şefkat Çetin ile görüştüğünü hatırlatarak, teşkilat mensuplarına selam getirdiğini söyledi. Ankara ziyareti hakkında bilgi veren Çakır, "Ankara’da bir dizi görüşmeler yaptım. Hepsi memleketimiz ve tüm Sinoplu kardeşlerimizin, hayrına görüşmelerdi. Uzun süren görüşmelerimiz sonunda Ankara’da da Sinoplu Ülkücüler Platformunun şubesini kurduk. Başkanlığına da Bayram Yıldırım beyi atadık. Ankara ve Sinoplu Ülkücü kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Şimdi sırada inşallah Tekirdağ, Bursa, Balıkesir’deki hemşehrilerimiz var. Diğer illerimizdeki hemşehrilerimiz ve bozkurtlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa zaman da Yılmaz Uygun başkanımızla birlikte buralarda yeni şubeler açacağız" dedi.

TÜRKİYE VE MİLLETİMİZ ÜZERİNDE BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR
Son zamanlarda Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını kaydeden Ali Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; "Ülkemizi bölmek milletimizi parçalamak ve yok etmek için içeride ve dışarıda bir sürü düşmanlarımız var. Ama şunu unutmasınlar ki içeride ki mandacılar, onun bunun adamları. Ülkücüler bu ülkede olduğu sürece, ülkemizi kimse bölemez. Allah'ın izni ile buna hiçbir gerçek ülkücü müsaade etmeyecektir. MHP İl Başkanlığı olarak yakın tarihimizin beklide tüm zamanlarının en karanlık günü olan 15 Temmuzdan sonra Türkiye çetin, yoğun, yorucu ve zorlu bir dönemden geçmektedir.

YIKMAMIZ GEREKEN ENGELLER HALA ÖNÜMÜZDE
Bir defa bu gerçeği görmek lazımdır. Siyasetteki denge arayışları yeni gelişmelerin yolunu açmaktadır. Bu oluyorken, bir yanda farklı siyasi gelenek ve ekoller arasında ittifak beklentileri yeşermektedir, diğer yanda var olan kronik itilaflar körüklenmektedir. İçimizdeki birkaç hainde bu körüklenme sürecinde kendilerini belli edip gerçek yollarının ne olduğunu ifşa etmektedirler. Ülkemiz henüz belini doğrultamamış, oh be diyememiştir. Henüz düze çıkılamamış, fırtınalı denizlerden sakin kıyılara ulaşamamıştır. Yıkmamız gereken engeller önümüzde durmaktadır. 

ÜLKÜCÜLÜĞE İHANET ETTİLER
Devletin bekası için her zamanki MHP kararlılığı ile siyasi dengeler oluşturmak adına Cumhurbaşkanlığına verdiğimiz desteği kullanıp asıl amaçlarına gizleyerek yolundan sapanların yaptıkları, Ülkücülüğe yakışmamakla birlikte bu kişilerin Sayın Genel Başkanımızı ve rahmetli Başbuğumuz’ un ilkelerinden bahsetmeleri abesle iştigaldir.  Zira ikisi de devletin bekası için hiçbir çıkar gözetmeden ve taviz vermeden siyaset yapmışlardır. Bu bağlamda yolumu ayırdım diyen kişilerin Ülkücülükten bahsetmeleri komiktir. Ülkücülüğe ihanet etmişlerdir. 

ONLARIN YÖNÜNÜ RÜZGAR TAYİN EDER
Şunu unutmamalıyız ki MHP de hainliğe, ikiyüzlülüğe, fesatlığa ve içten pazarlığa yer yoktur, hesap yapanlarında ne davası nede dava arkadaşı vardır. Onların sadece hesaplarına uyan iş birlikçileri vardır. MHP ulu bir çınardır, dalları budansa da daha gür bir şekilde büyüyeceği bilinmelidir. Önce ülkem ve milletim diyen bir partidir. Duruşumuz, yerimiz, kimliğimiz ve kişiliğimiz Türkiye’nin çıkarlarından yanadır. Hiçbir dünya evi makam ve mevkii Ülkücü ve MHP’li kimliğimizden üstün tutmayız. Rahmetli Başbuğumuzun dediği gibi 'Dalından kopan yaprağın, yönünü rüzgar tayin eder' sözüne uygun davrananları gelecekte milletimiz affetmeyecektir. Kör kuyularda siyaset yapanlar yakın zamanda İP’in ucunun kimde olduğunu anlayacaklardır.

BU BİR FETÖ YÖNTEMİDİR
MHP’den istifa ederken kirli ve çirkin siyaset yaparak İl teşkilatımıza iftira atmak FETÖ yöntemidir. İl teşkilatımız bütün birimleri ile uyum içinde çalışmakta olup, önümüzdeki seçimlerde ak koyun kara koyun çıkacaktır. Son olarak biz Ülkücüler diyoruz ki, sabrımız nefsimizin üzerindedir. Kimse sabrımızı zorlamasın.
 
Editör: Vitrin Haber